Dosarul privind imprejurarile in care a murit copilul de patru ani muscat de caini in zona Parcului Tei din Bucuresti va fi preluat, de la procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei, de cei ai Parchetului instantei supreme, care vor continua ancheta in acest caz.

"Prin rezolutia din data de 4.09.2013, in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, s-a dispus preluarea cauzei avand ca obiect decesul minorului A. I. C. (in varsta de 4 ani) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica", se arata intr-un comunicat al Parchetului general.

Potrivit sursei citate de Mediafax, motivele ce au stat la baza deciziei de preluare vizeaza complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acestui caz.

Surse judiciare au precizat ca in acest caz vor fi mentinute toate actele de cercetare efectuate pana in prezent, precum rezultatul necropsiei, procesul verbal de cercetare la fata locului si declaratiile unor martori.

Parchetul Capitalei a anuntat anterior ca procurorii bucuresteni vor cerceta imprejurarile in care a murit copilul de patru ani muscat de caini vagabonzi in Capitala, in acest caz fiind constituit un dosar penal, urmand sa fie facute si verificari privind respectarea legislatiei legate de gestionarea cainilor fara stapan.

Copilul in varsta de patru ani a murit, luni, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, a declarat marti medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca va solicita urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind cainii fara stapan, aflata la Comisia pentru administratie si ca va discuta cu premierul Victor Ponta legat de acest subiect.

"I-am rugat pe secretarul general si pe liderul grupului PSD in aceasta dimineata sa se intereseze sa urgentam dezbaterea. Sper sa gasim o solutie.

Vorbim despre un copil care are patru ani, fiica mea are sase ani si stiu despre ce este vorba. Sunt si eu iubitor de caini, am acasa caini maidanezi si de rasa, este important sa facem ceva cu aceasta problema si deja lucrurile sunt exagerate si cred ca noi romanii asa suntem, niciodata nu suntem in stare sa facem un lucru inainte, il facem daca exista un eveniment", a precizat Zgonea, pe holurile Parlamentului.

El a aratat ca va discuta in Biroul Permanent si va cere ca pana la saptamana viitoare Comisia pentru administratie a Camerei sa-si stabileasca cu prioritate dezbaterea proiectului de lege privind cainii fara stapan.

Valeriu Zgonea a mai spus ca nici fostul guvern nu a fost in stare sa rezolve aceasta problema si a precizat ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru gasirea unei solutii.

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la inceputul sedintei Guvernului, ca problema cainilor fara stapan este intr-adevar grava si nu mai poate fi uitata, el precizand ca legea pe aceasta tema este in Parlament si spera ca in urmatoarele zile sa se gaseasca "solutia corecta".

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat, miercuri, ca nu Parlamentul este in culpa pentru ca nu a emis o lege privind cainii fara stapan, deoarece exista in vigoare o lege care a aprobat OUG 155/2001 si care reglementeaza inclusiv eutanasierea.

Ciuca a spus ca OUG 155/2001 care a fost aprobata prin lege prevede conditiile in care cainii pot fi eutanasiati, in 7 zile de la data in care sunt dusi in adaposturi, normele de capturare a cainilor, de sterilizare, de eutanasiere.

"Nu pentru ca nu exista o lege pe aceasta tema s-a intamplat acest lucru, ci pentru ca, eventual, nu se aplica", a spus Ciuca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri