Dotarea scolilor, starea infrastructurii acestora si achizitia de microbuze pentru transportul elevilor sunt in responsabilitatea autoritatilor locale, iar "de profesori, manuale si de ce se invata "se ocupa" Ministerul Educatiei, a spus premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

"Partea de infrastructura este in responsabilitatea celor care administreaza scoala. Nu sunt toate resursele financiare necesare, dar vreau sa fie foarte clar, cum arata scoala, cum se fac reparatii, cum se fac investitii, trebuie sa fie clar delimitat si departajat, deciziile apartin comunitatii locale si reprezentantilor autoritatilor locale. Ministerul Educatiei se ocupa de profesori, de ce se invata, de manuale. De scoala si de toata infrastructura trebuie din ce in ce mai mult sa dam responsabilitate, decizie si, sigur, resurse financiare, autoritatii locale. In acest sens, anul acesta, pentru prima data si achizitia de microbuze se face tot pe sistemul autoritatilor locale", le-a spus Ponta participantilor la o videoconferinta convocata pentru analizarea problemelor existente inainte de deschiderea anului scolar, conform Mediafax.

Totodata, premierul a cerut reducerea birocratiei si eliminarea suprapunerilor decizionale dintre autoritatilole locale si structurile Ministerului Educatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri