Ponta a fost intrebat daca va mai exista o discutie cu parlamentarii PSD pentru a fi pusa la punct o pozitie a partidului in subiectul Rosia Montana, scrie Mediafax.

"Nu, pentru ca eu le cer colegilor mei de la PSD sa voteze in cunostinta de cauza, pana nu vad proiectul de lege si nu audiaza lumea, nu au cum sa fie in cunostinta de cauza. E o problema importanta, care priveste pe de o parte ingrijorarea si opozitia unei parti din societate, pe de alta parte insa vorbim si de consecintele negative. Faptul ca de exemplu judetul Alba practic il stergem de pe harta economica a tarii si despre celelalte consecinte. Motiv pentru care toti cei de la PSD vreau sa voteze, cand vor vota pentru sau contra, in cunostinta de cauza si nu pe criterii politice", a afirmat Ponta.

Comisia juridica din Senat a adoptat, marti, in unanimitate, un aviz negativ la proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania.

Citeste si:

Proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana a primit, marti, raport negativ din partea Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din Senat.

Raportul final care va fi trimis plenului va trebui sa contina, de asemenea, punctul de vedere al Comisiei economice, la randul ei sesizata in fond.