Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit, joi, la DIICOT pentru a fi audiat in dosarul de complot si subminare a economiei nationale, el declarand ca le va prezenta anchetatorilor toate documentele care i-ar putea dovedi nevinovatia.

Adriean Videanu a ajuns la sediul Directiei de Investigare Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 10.00, acesta declarand ca a adus mai multe documente pentru a a dovedi ca este nevinovat, scrie Mediafax.

Fostul ministru al Economiei a mai spus ca doreste ca procurorii DIICOT sa ii explice detaliat care sunt acuzatiile ce i se aduc.
Totodata, Videanu a salutat celeritatea cu care anchetatorii efectueaza acte si proceduri in acest dosar.

Videanu a venit insotit de avocatul Marian Nazat.

Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie, ministrului Justitiei cererile de urmarie penala pentru Adriean Videanu si Ovidiu Silaghi.

Citeste si:
Fostul ministru Adriean Videanu, audiat in dosarul "Romgaz-Interagro"
Fostul ministru Adriean...

Procurorul general al Parchetului instantei supreme, Tiberiu Nitu, declara, in 9 septembrie, ca a trimis la DNA si DIICOT cererile de urmarire penala venite de la presedintele Traian Basescu in cazurile fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. Tiberiu Nitu a precizat ca astfel se va putea crea cadrul procesual ca sa se administreze probe.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, in 2 septembrie, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Solicitarile au fost trimise Senatului si sefului statului de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma cererii primite de la seful DIICOT.

Dosarul in care DIICOT a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Videanu si Vosganian este desprins din cel in care, in decembrie 2011, procurorii au inceput urmarirea penala in cazul a 40 de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei si Agentia Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Citeste si:
Adriean Videanu este audiat la DIICOT in dosarul "Romgaz-Interagro"
Adriean Videanu este audiat...

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT sustin ca SNGN Romgaz SA a livrat catre Interagro gaze naturale din productia proprie in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, respectiv aproximativ 500 de milioane de dolari, din care 270 de milioane de lei, respectiv 92 de milioane de dolari, reprezinta "valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal".

Demersul ministrilor Vosganian si Videanu s-a realizat in conditiile in care SC Interagro SA inregistra o datorie reprezentand aproximativ 70 la suta din bugetul anual al societatii nationale, au precizat procurorii.

Citeste si:
Alina Bica, retinuta de DNA: a luat mita in favoarea lui Horia Simu
Alina Bica, retinuta de DNA:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului