Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, marti, constituirea Comisiei speciale privind proiectul de lege care reglementeaza inclusiv exploatarea de la Rosia Montana, cu 21 de membri, decizia finala urmand sa fie luata in plen, anunta Mediafax.

Anuntul a fost facut de senatorul PSD Cristian Dumitrescu.

Propunerea de infiintare a Comisiei speciale privind Rosia Montana ar urma sa fie aprobata marti in plenul reunit.
Vicepresedintele Senatului a aprecizat ca acest for va fi constituit din 21 de membri, care vor fi propusi pe algoritmul politic parlamentar. El a precizat ca la nivelul Birourilor Reunite au fost doua voturi impotriva propunerii de constituire a Comisiei speciale si doua abtineri.

Dumitrescu a mentionat ca pana la 1 octombrie se vor depune amendamente la Comisia speciala privind Rosia Montana din partea senatorilor si deputatilor, iar pana la 20 octombrie urmeaza sa fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.

El a mai mentionat ca in 21 octombrie raportul Comisiei speciale urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului, iar pana la 1 noiembrie sa fie votat in plenul acestei Camere.

Dumitrescu a sustinut ca raportul comisiei speciale va fi transmis comisiilor parlamentare de fond, care ar urma sa poata opera modificari asupra raportului.

Vicepresedintele Senatului a mai sustinut ca actuala procedura parlamentara in cazul proiectului de lege privind Rosia Montana va fi suspendata pana la redactarea raportului Comisiei speciale.

Dumitrescu a sustinut ca este posibila "deplasarea Comisiei" speciale la Rosia Montana, existand posibilitatea unor audieri.

Potrivit proiectului de hotarare privind Comisia speciala, obiectul acesteia este de a examina proiectul de lege si amendamentele depuse de Guvern, de deputati si de senatori. Al doilea punct precizat in proiect vizeaza "intocmirea raportului in vederea dezbaterii si adoptarii proiectului de lege in plenul fiecarei Camere a Parlamentului".

De asemenea, lucrarile Comisiei speciale sunt publice, cu exceptia cazurilor in care, prin votul majoritatii membrilor acesteia, se decide altfel.

"Pentru clarificarea unor imprejurari sau stari de fapt la care se refera proiectul (de lege al Guvernului, n.r.), comisia poate sa efectueze deplasari la fata locului, unde isi poate extinde activitatea de informare asupra obiectivelor si scopului proiectului de lege", mai prevede documentul de infiintare a Comisiei speciale.

Plenul celor doua Camere urmeaza sa decida marti dupa amiaza asupra infiintarii Comisiei speciale privind Rosia Montana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri