Administratia Nationala de Meteorologie nu va mai emite avertizari pentru cantitati mari de precipitatii, dar temperatura va fi deosebit de scazuta in perioada 2-5 octombrie, ajungand pana la minus 6 grade Celsius in depresiuni si la munte, temperatura urmand sa creasca de luni, pana la 20 de grade.

Incepand cu ziua de luni, temperatura se va mentine calda pentru cel putin 10 zile, a anuntat la Guvern conducerea ANM, potrivit Mediafax.

Miercuri, 2 octombrie, vor fi cumulate cantitati de apa de maximum 10 litri/metru patrat in Muntii Banatului si Muntii Meridionali, iar joi, 3 octombrie, acumularile de apa nu vor depasi 5 litri/metru patrat. La munte, precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare.

La randul lor, reprezentantii Institutului National de Hidrologie au precizat ca, in ultimele 36 ore, au fost inregistrate depasiri ale cotelor de atentie pe rauri din judetele Caras-Severin, Prahova si Buzau si o singura depasire a cotei de inundatie in judetul Constanta, pe raul Corbu, iar pentru urmatoarele 24 ore sunt anticipate cresteri de debite in bazinele hidrografice Jiu, Olt Inferior, Vedea, Mures Inferior si bazinele superioare ale Argesului si Ialomitei, dar fara depasiri ale cotelor de atentie.

Acestia au asigurat ca nu exista pericol de inundatie in vreun bazin hidrografic.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat anterior ca avertizarea cod portocaliu de ploi si vant este mentinuta pana miercuri la ora 2.00 doar in judetele Constanta si Tulcea, in timp ce Capitala si restul judetelor din jumatatea de sud a tarii se afla sub cod galben.

Astfel, pentru judetele Constanta si Tulcea au fost anuntate ploi abundente, cantitati de apa urmand sa mai ajunga, local, la 40-50 de litri pe metru patrat, iar rafelele de vant vor putea depasi, temporar, peste 80-90 de kilometri pe ora.

Celelalte judete din jumatatea de sud a tarii, precum si Capitala, raman sub cod galben de ploi si vant, pana miercuri la 8.00. In Baragan, vantul va mai prezenta intensificari, cu viteze de 50-70 de kilometri pe ora, se mai arata in noua atentionare emisa de ANM.

Tot pana miercuri la ora 2.00, in Carpatii Orientali si estul Carpatilor Meridionali, iar trecator si in Subcarpatii Moldovei, Transilvaniei si Munteniei, precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare, mai precizeaza meteorologii.

ANM mai avertizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile in timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri