3 Octombrie 2013

Arheologii au finalizat raportul asupra gropii comune de la Periprava



Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a facut public raportul arheologic privind investigatiile de teren de la fosta colonie de munca de la Periprava. Diagnosticul arheologic confirma existenta unei gropi comune cu ramasite umane apartinand unor victime de la colonia de munca, scrie Jurnalul.

"In urma investigatiilor intreprinse in septembrie 2013, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) la Periprava (jud. Tulcea) a identificat un loc de inhumare a detinutilor decedati in perioada 1958-1963 in colonia de munca Periprava. Locul de inhumare se afla in perimetrul actualului cimitir al localitatii, intr-o zona lipsita de morminte ale comunitatii locale de rusi lipoveni. Sapaturile arheologice au acoperit un areal circa 700 mp, fiind identificate ramasite umane apartinand unor defuncti depusi in modalitati diferite, inhumati in mai multe perioade.

Raportul privind diagnosticul arheologic efectuat in cimitirul de la Periprava (comuna C.A. Rosetti, jud. Tulcea) contine detalii cu privire la stabilirea locului de inhumare a detinutilor din colonia de munca si la modalitatea in care s-au practicat aceste inhumari.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.



Citeste si