Prima reactie dupa seismul de noaptea trecuta: reprezentantii Primariei Capitalei spun ca in urma cutremurului de 5,5 grade pe scara Richter produs in noaptea de sambata spre duminica, in zona Vrancea, care a fost simtit si la Bucuresti, nu au fost inregistrate pagube materiale si nici probleme la retelele edilitare.

UPDATE 2, ora 10.32 : Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat o sedinta in aceasta dimineata pentru a verifica planul de masuri in cazuri de urgenta

UPDATE 1, ora 9.31: Un alt cutremur in zona Vrancea, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminica, la ora 8.10, la aproximativ trei ore si jumatate dupa seismul de 5,5 grade, care a fost simtit si la Bucuresti.
Cutremurul de 2,7 grade s-a produs la o adancime de 87 de kilometri.
Epicentrul seismului a fost la 41 de kilometri de Covasna si Focsani, la 48 de kilometri de Ramnicu Sarat si Marasesti si la 51 de kilometri de Targu Secuiesc.

"Avand in vedere seismul produs in aceasta dimineata, la Dispeceratul Integrat de Urgenta, pus la dispozitie de municipalitate bucurestenilor (0800.800.868), nu s-a inregistrat niciun fel de paguba materiala si nicio problema legata de retelele edilitare Electrica, Radet, Luxten etc.", au precizat reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), intr-un comunicat de presa.

Ati simtit cutremurul?

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 4.37, in Vrancea, fiind simtit si la Bucuresti, anunta Mediafax.

Seismul s-a produs la o adancime de 140 de kilometri si a avut intensitatea cinci in zona epicentrala.

Potrivit directorului stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de pana in 4 grade.
Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focsani, la 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, la 52 de kilometri de Targu Secuiesc si la 55 de kilometri de Marasesti.

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade).

Din 23 septembrie, in Galati s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade si s-a produs pe 29 septembrie.

Sambata, in Galati s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 si 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost sase seisme, cu magnitudini intre 2,5 si 3,8 grade.

Ultimul cutremur in Galati s-a produs duminica, la ora 5.35 si a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la aproape o ora dupa cutremurul de 5,5 grade produs in Vrancea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri