Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, marti, ca in 2014 vor fi trei programe nationale de sanatate etalon, pentru cancer, diabet si transplant. Acestea vor avea asigurata finantarea inca din prima zi a anului viitor, scrie Mediafax.

Nicolaescu a mai spus ca bugetul Ministerului Sanatatii va creste de anul viitor si ca si in 2013 sunt necesare cateva modificari pentru a asigura finantarea pana la incheierea anului.

„Vrem sa le organizam cap-coada, adica de la inceput pana la sfarsit, incercand sa plecam de la preventie si sa incheiem cu paliatia, acolo unde este cazul, sau cu bolnavul tratat care sa plece acasa si sa urmeze o viata normala", a declarat Nicolaescu, prezent la conferinta "Transplantul, pacientul in stare post transplant si viata cotidiana a acestuia", organizata marti la Institutul Clinic Fundeni de catre Asociatia Transplantatilor din Romania.

Ministrul a mai spus ca a cerut sprijinul asociatiilor de pacienti pentru elaborarea, monitorizarea si eventuale modificari ale acestor programe.

Totodata, din 2014, vor fi reorganizate toate programele de sanatate, astfel incat sa nu mai fie impartite intre Ministerul Sanatatii (MS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Asta inseamna ca toate programele vor fi gestioate de minister, iar CNAS se va ocupa de contractare si finantare.

Nicolaescu a mai spus ca trebuie sa creasca numarul de donatori si al centrelor de transplant, dupa ce in 2013 a avut cel mai mare numar de donatori si cele mai multe operatii de transplant din ultimii 24 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri