Cel mai important pelerinaj religios din Romania incepe astazi, la Iasi, unde sunt asteptati, pana pe 15 octombrie, peste jumatate de milion de romani. Mai mult de jumatate se vor inchina in fata moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva, cunoscuta in popor ca Sfanta Vineri sau Sfanta Balcanilor. Drumul moastelor de la Sfanta la brand de tara a durat sute de ani, pelerinajul de la Iasi fiind considerat de Biserica unul dintre cele mai mari din lume.

Sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este celebrata in fiecare an pe data de 14 octombrie. In intervalul 10-15 octombrie, peste 500.000 de vizitatori ajung la Iasi, in preajma Catedralei Mitropolitane, acolo unde sunt depuse moastele sfintei, considerate facatoare de minuni.

In jur de 250.000 de pelerini ajung sa treaca prin fata raclei cu ramasitele pamantesti pentru a se inchina. De regula, cozile pelerinilor care asteapta sa ajunga in curtea Mitropoliei se intind pe distante de kilometri. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane considera evenimentul de la Iasi drept unul dintre cele mai importante pelerinaje religioase din lume.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri