Premierul Victor Ponta nu a dorit sa comenteze declaratia proprietarului GFR, Gruia Stoica, care intentioneaza sa actioneze statul in judecata in cazul nefinalizarii procesului de privatizare a CFR Marfa, scrie Mediafax.

"Nu stiu ce a anuntat. Fiecare anunta ce vrea in tara asta, suntem o tara atat de libera incat toata lumea anunta ce vrea. Eu voi discuta cu ministrul astazi si Ministerul Transporturilor va informa care este punctul de vedere al ministerului asupra acestui proces", a spus Ponta.

Termenul limita de plata de catre cumparator a sumei de 170 milioane euro pentru preluarea a 51% din actiunile CFR Marfa ramane 14 octombrie, data dupa care Ministerul Transporturilor va anunta cum va fi finalizata procedura de privatizare, a declarat ministrul de resort, Ramona Manescu.

Ea a precizat ca va avea, joi, o discutie cu premierul Victor Ponta pe aceasta tema.

Hotararea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfa a fost publicata pe 14 august in Monitorul Oficial. Termenul de finalizare a transferului de proprietate este stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv 13 octombrie.

Citeste si:
FMI: Guvernul va lua in calcul alte optiuni pentru CFR Marfa
FMI: Guvernul va lua in...

In sedinta de miercuri, Guvernul nu a discutat insa un proiect elaborat de Ministerul Transporturilor pentru prelungirea pana la 20 decembrie a datei limita pentru privatizarea CFR Marfa, astfel ca, in lipsa unei alte decizii, Grup Feroviar Roman ar trebui sa achite in urmatoarele zile inca 170 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Gruia Stoica, proprietarul GFR, afirma ca "nu are nicio treaba" cu hotararea de guvern prin care data limita pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa a fost fixata pentru 13 octombrie si va analiza varianta de a-si recupera cel putin costurile avute pana acum daca Transporturile nu obtin amanarea.

El mai spus ca, pana in prezent, si-a indeplinit toate obligatiile suspensive, adica „am virat 30 de milioane de euro si am tratat cu maxima seriozitate acest proces de privatizare pe care vreau sa il duc pana la capat. Daca vanzatorul nu obtine prelungirea, este problema lui si ca in orice relatie contractuala, vom analiza varianta de a ne recupera, cel putin, costurile avute pe toata perioada privatizarii”, a declarat omul de afaceri agentiei Mediafax.

GFR a virat, joi, 90,4 milioane de lei (aproximativ 20 milioane de euro) intr-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, adica 10% din pretul de cumparare a 51% din actiunile CFR Marfa detinute de stat, conditie prealabila pentru finalizarea procesului de privatizare. Anterior, GFR a depus o garantie de 10 milioane euro pentru participarea la privatizare.

Citeste si:
Chitoiu: Guvernul trebuie sa elaboreze o noua strategie pentru CFR
Chitoiu: Guvernul trebuie sa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Seful Transporturilor promite privatizarea CFR Marfa in 2016