Tichetele de masa vor fi disponibile in format electronic dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 252 voturi "pentru", 3 "impotriva" si 41 abtineri, o propunere legislativa in acest sens, anunta Mediafax.

Initiatorii acestui proiect sunt parlamentarii Florin Iordache, Bogdan Ciuca, Marian Neacsu, Gabriel Vlase, Aurel Vladoiu, Ion Chelaru.

Potrivit proiectului, tichetele de masa emise pe suport electronic nu permit efectuarea de operatiuni de retragere in numerar, sunt folosite numai pentru cumpararea produselor alimentare, fara tutun sau alcool.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat ca tichetele de masa in format electronic permit cumparatorului sa plateasca exact valoarea din magazin, fara sa fie obligat sa cumpere si altceva. "Cumparatorul va plati exact valoarea din magazin. Spre exemplu, daca valoarea tichetului de masa este de 10 lei, iar el cumara de 7 lei, i se ofereau alte produse pentru a ajunge la valoarea de 10 lei. Deci, diferenta de bani ramane pe card", a explicat Iordache.

Unitatile emitente de tichete de masa pe suport electronic sau de hartie sunt obligate sa deschida conturi sau subconturi de plati distincte, prin care se vor derula sumele reprezentand incasarile si platile aferente valorii nominale a tichetelor de masa, astfel incat sa permita o evidenta clara a sumelor utilizate in temeiul contractelor incheiate cu angajatorii si unitatile de alimentatie publica, magazine alimentare, cantinele restaurant si bufetele.

Romania, prima tara in care...
Citeste si: Kaufland a lansat un card de fidelitate pentru clienti

In termen de trei luni, Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor vor elabora normele de aplicare a legii, se mai prevede in textul legislativ.

Legea permite un termen de trei luni pana la intrarea in vigoare a tichetelor de masa electronice, cei care doresc putand opta si pentru tichete in format de hartie. Asta inseamna ca magazinele vor trebui sa fie dotate cu POS-uri speciale pentru tichetele de masa electronice.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect. Senatul, prima camera sesizata, respinsese proiectul.

Pensiile speciale ale...
Citeste si: Pensiile speciale ale deputatilor si senatorilor, abrogate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiect de lege: Bani pentru voucherele de vacanta nefolosite