Un cutremur a avut loc in aceasta seara. Seismul a fost simtit si in Bucuresti.

Un cutremur cu magnitudinea de 4.9 a avut loc in aceasta seara in zona Vrancea. Seismul a avut loc la adancimea de 150 de kilometri si a fost simtit din plin in Moldova si Muntenia, inclusiv in Bucuresti.

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pamantului, a declarat saptamana trecuta ca seismul din urma cu zece zile de 5,5 pe scara Richter nu poate fi un factor declansator pentru un cutremur puternic si a aratat ca zona Vrancea e periculoasa atunci când magnitudinea pe Richter e peste 7,1.

"A fost un cutremur zilele trecute de 5,5 pe scara Richter, asta nu poate fi un factor declansator pentru un cutremur puternic. Toate marile cutremure din 1940, 1977 au avut niste factori declansatori cutremure de peste 6,5, 6,7 pe scara Richter. De exemplu, cel din 1977 a fost pe 5 octombrie si a fost de 6,6 pe scara Richter, iar cel din 1940 a fost pe 20 noiembrie si a fost 6,7 pe scara Richter", a explicat Gheorghe Margureanu, citat de Mediafax.

"Nu va fi un cutremur nici de 6,5 pentru ca nu are cum dupa 5,5 nu poate fi 6,5", a mai spus Marmureanu.

El a aratat ca infirma ipotezele lansate de tot felul de prezicatori potrivit carora ar urma un cutremur de 6,5 pe scara Richter in România.

"Vrancea la 6,5 danseaza. Nu e nicio problema. (...) Vrancea e periculoasa atunci când magnitudinea pe scara Richter e de peste 7 - 7,1. De exemplu, in 1986 a fost un cutremur la 131 de kilometri adâncime si a fost exact de 7 si suntem toti aici", a mai spus Marmureanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri