Un cutremur a avut loc in aceasta seara. Seismul a fost simtit si in Bucuresti.

Un cutremur cu magnitudinea de 4.9 a avut loc in aceasta seara in zona Vrancea. Seismul a avut loc la adancimea de 150 de kilometri si a fost simtit din plin in Moldova si Muntenia, inclusiv in Bucuresti.

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pamantului, a declarat saptamana trecuta ca seismul din urma cu zece zile de 5,5 pe scara Richter nu poate fi un factor declansator pentru un cutremur puternic si a aratat ca zona Vrancea e periculoasa atunci când magnitudinea pe Richter e peste 7,1.

"A fost un cutremur zilele trecute de 5,5 pe scara Richter, asta nu poate fi un factor declansator pentru un cutremur puternic. Toate marile cutremure din 1940, 1977 au avut niste factori declansatori cutremure de peste 6,5, 6,7 pe scara Richter. De exemplu, cel din 1977 a fost pe 5 octombrie si a fost de 6,6 pe scara Richter, iar cel din 1940 a fost pe 20 noiembrie si a fost 6,7 pe scara Richter", a explicat Gheorghe Margureanu, citat de Mediafax.

"Nu va fi un cutremur nici de 6,5 pentru ca nu are cum dupa 5,5 nu poate fi 6,5", a mai spus Marmureanu.

Cutremur cu magnitudinea 5,8...
Citeste si: Cutremur de 5,8 grade Richter in zona Vrancea, duminica dimineata

El a aratat ca infirma ipotezele lansate de tot felul de prezicatori potrivit carora ar urma un cutremur de 6,5 pe scara Richter in România.

"Vrancea la 6,5 danseaza. Nu e nicio problema. (...) Vrancea e periculoasa atunci când magnitudinea pe scara Richter e de peste 7 - 7,1. De exemplu, in 1986 a fost un cutremur la 131 de kilometri adâncime si a fost exact de 7 si suntem toti aici", a mai spus Marmureanu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cutremur in zona Vrancea in a doua zi de Craciun