Aproximativ 2.000 de persoane protesteaza, sambata, in orasul Campeni, judetul Alba, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, fluturand steaguri tricolore, cantand melodii patriotice, iar unii protestatari si-au adus vacile si boii pentru a arata ca in Muntii Apuseni se face agricultura.

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, sambata, in centrul orasului Campeni, in fata statuii lui Avram Iancu, denumit de localnici "Craisorul Muntilor". La protest au venit si persoane din localitati din Muntii Apuseni, dar si din alte zone din tara.

Protestul a inceput cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, iar manifestantii s-au rugat impreuna pentru viitorul Muntilor Apuseni, la un moment dat unul dintre participanti ingenunchiind.

Protestatarii au steaguri, esarfe tricolore si pancarte cu mesaje precum "Uniti salvam Muntii Apuseni", "Motii nu vor cianura", "Tradarea de tara in aur se masoara", "Salvati Rosia Montana, salvati Apusenii", "Bogata tara, proasta randuiala".

De asemenea, oamenii canta melodii patriotice si scandeaza lozinci prin care solicita respingerea proiectului minier de la Rosia Montana.

Un grup de sateni din comunele din apropierea orasului Campeni au adus la proteste boi si vaci, in jug, incercand astfel sa arate ca in Muntii Apuseni se pot creste animale si se poate face agricultura.

"Am venit cu animalele sa le arat domnilor de la Bucuresti ca in Apuseni exista animale, nu cum au spus ei. Avem vaci si facem agricultura, au facut si mosii si stramosii nostri", a spus unul dintre proprietarii de animale prezent la protest.

Un alt participant a urcat pe scena si a anuntat protestatarii ca exista autocare cu oameni care vor sa vina la Campeni, dar care ar fi fost oprite in apropiere.

"Imnul nostru drag spune «preoti cu crucea in frunte», asa am pornit si noi astazi sa le spunem guvernantilor NU pentru proiectul de la Rosia Montana. Suntem multi si sa stiti ca nu toti au putut ajunge aici, unii au fost opriti pe drum, in Baia de Aries sau in apropiere de Campeni", a spus barbatul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri