Presedintele PNL, Crin Antonescu, a admis ca a existat o discutie la nivelul USL despre cresterea cotei unice, dar una "informala" si "ipotetica", mentionand ca nu a fost avansata insa ca propunere din partea PSD sau a PNL si nimeni nu a sustinut-o.

"A existat o discutie, nota bene, nu o propunere a premierului sau a cuiva de a se mari cota unica, ci a existat o discutie sau mai curand un inceput de discutie in perspectiva constructiei bugetului pentru anul viitor, in care s-au infatisat diferite variante pentru a putea spori veniturile. Intre aceste variante pur teoretice se numara si aceasta, dar nimeni, nici premierul Ponta, nici cineva din PSD, evident nici nu poate fi vorba de cineva din PNL, nu a sustinut-o. De aceea, ce va pot asigura eu in acest moment, stiind foarte bine si care este pozitia ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, si avand aceasta discutie, este ca nu marirea cotei unice va fi varianta aleasa (...) Nu a existat o propunere in acest sens, cu atat mai putin o presiune din partea premierului sau a PSD”, a declarat Antonescu, intr-o interventie la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a precizat ca inclusiv premierul Victor Ponta a invocat in vizita sa in SUA cota unica de 16%, care este una relativ scazuta.

"Cert este ca PNL nu va accepta sub nicio forma, cat se afla la guvernare, cresterea cotei unice de impozitare din simplul motiv, nu dintr-o ambitie ideologica sau partizana, pur si simplu nu e de imaginat ca o marire si a cotei unice ar putea fi suportata de un mediu de afaceri care si asa se misca foarte, foarte greu", a mai sustinut Antonescu.

Antonescu a refuzat sa precizeze cine a invocat ideea cresterii cotei unice, mentionand ca a fost "o discutie informala".

El a mai mentionat ca ministrul de Finante pledeaza pentru cresterea redeventelor, prin care sa fie obtinuta o sporire de venituri la bugetul de stat, si nu prin cresterea fiscalitatii.

Liderul PNL a admis ca s-a discutat in sedinta USL inclusiv despre reducerea TVA, dar la nivel ipotetic.

Surse din USL au declarat ca liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri