Presedintele Traian Basescu a spus inainte de plecarea la Bruxelles, pentru reuniunea Consiliului European, ca le reaminteste "celor care cred ca viata incepe odata cu ei" ca este unul dintre sefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, in care una dintre componente este digitalizarea.

Presedintele Basescu a precizat, in declaratia de presa sustinuta la Aeroportul "Henri Coanda", ca doreste sa faca o singura remarca, referitoare la "nevoia unor cunoscatori in ale digitalizarii la acest consiliu", precizand ca nu stie pe niciunul din sefii de stat care sa vina din economia digitala.

El a precizat ca acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici.

"Vreau sa reamintesc celor care cred ca viata incepe odata cu ei ca sunt unul dintre sefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, in care unul din pilonii esentiali este digitalizarea. Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator", a comentat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Orgoliul si frustrarea personala a presedintelui Traian Basescu de a reprezenta Romaniei la Consiliul European intr-un domeniu in care Guvernul este cel care are competente creeaza deservicii tarii si impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Mergem la Bruxelles, dar evident ca nu o sa ma duc si eu la Consiliul European, pentru ca, daca presedintele e acolo, nu vreaa sa ne dam in stamba la Bruxelles (...) Mi-e teama ca intr-un domeniu important care priveste viata a multe companii din Romania si a mii de angajati, in special tineri, Romania o sa fie absenta la luarea deciziilor. E o problema de cum e mai bine sa faci pentru tara ta, iar daca orgoliul personal al presedintelui, "Uite, nu-l las pe Ponta, ca sa-i arat eu !", e mai important decat faptul ca avem mii de angajati in zona de IT si e un domeniu unde Romania s-a dezvoltat extraordinar in ultimii ani, in care ar trebui sa avem o pozitie, nu sa primim deciziile luate la Bruxelles pe nemestecate, nu pot decat sa constat un mod de fapt de a nu reprezenta Romania, ci de a face deservicii Romaniei", a spus Ponta la Antena 3.

El a artat ca regreta faptul ca "frustrarea personala"impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT.

Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la summitul Partidului Popular European si la reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administratia Prezidentiala.

Presedintele Basescu participa, de obicei, la summit-urile PPE care preced reuniunile Consiliului European.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut mandat presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana.

Duminica, seful Guvernului a precizat ca nu a primit inca, pana in acea zi, un mandat din partea presedintelui Traian Basescu pentru reuniunea de joi si vineri.

Victor Ponta a spus, totodata, ca, dupa vizita pe care o efectueaza in Statele Unite, intre 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni.

Marti seara, premierul Ponta a afirmat dinnou ca nu a primit un raspuns din partea presedintelui Basescu privind un eventual refuz de a-i acorda mandatul pentru Consiliul European privind agenda digitala, aratand insa ca doar Guvernul poate vorbi pe aceasta tema, deoarece

Strategia guvernamentala in domeniu contine 300 de pagini si nu poate fi citita "la o cafea".

In intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala și modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pieței unice digitale pana in 2015.

Seful statului si-a manifestat public nemultumirea, recent, intr-o conferinta de presa, fata de prestatia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri