Un numar de 137 de noi afaceri au fost infiintate in Romania, in cadrul proiectului Antreman, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, scrie businessweekly.co.uk.

Proiectul a fost derulat in perioada octombrie 2010 - septembrie 2013 de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti si Anglia Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie. In cadrul programul a fost infiintata Scoala de Studii Intreprenoriale si Manageriale Antreman.

Scoala creata in cadrul proiectului Antreman era la momentul infiintarii prima din Romania care asigura cresterea gradului de corelare a educatiei cu realitatile economice.

Peste 200 de persoane s-au inscris in program in primul an in cadrul proiectului. Antreman si-a indreaptat atentia catre toate persoanele care au dorit sa demareze o activitate independenta.

"Schema de sprijin de trei ani a dus la crearea a 137 de noi business-uri in fosta tara comunista", scrie publicatia britanica.

Competitia "The Big Pitch" din cadrul proiectului a fost castigata de catre Crina Grigore, care a infiintat compania "Mr Mentorus" ce ofera un program de mentoring si cursuri de dezvoltare personala pentru copii.

Prin intermediul proiectului Antreman s-a urmarit corelarea educatiei cu realitatea economica prin imbinarea abordarii academice cu pragmatismul specific mediului de afaceri in cadrul Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri