Selgros a retras peste 13 tone de carne de pui provenita de la Avicola Calarasi, existand suspiciunea ca aceasta ar fi fost infestata cu Salmonella, potrivit declaratiilor facute de seful ANSVSA, . Producatorul de carne este implicat intr-un dosar de evaziune fiscala de 50 mil. euro.

Selgros a decis retragerea tuturor produselor livrate de catre Avicola Calarasi din magazine si stoparea oricaror livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei companiei, care este implicata intr-un dosar de evaziune fiscala de 50 mil. euro.

ANSVSA s-a autosesizat si a inceput de dimineata sa verifice lantul de hypermarketuri Selgros, atat in Bucuresti, cat si in Brasov.

Conducerea Selgros a decis sa retraga de la vanzare toate loturile de pasare care proveneau de la Avicola Brasov, urmand ca inspectorii sa recolteze probe si sa vada daca se confirma sau infirma acuzatia ca ar fi ajuns in comert carne de pasare cu salmonella.

In Bucuresti, Selgros a retras aproape 7,5 tone de carne de pasare, iar in Brasov circa 6 tone.

Citeste si:
Stapani noi, borduri si panselute noi: Ce firme "decoreaza" Capitala
La stapani noi, panselute si...

Potrivit informatiilor ANSVSA, la ferma si abatorul de la Calarasi nu se mai lucreaza de o saptamana, acestea fiind in procedura de lichidare.

"Siguranta alimentelor comercializate este promisiunea fundamentala pe care compania Selgros si-o asuma si o respecta in permanenta fata de clientii sai. Sistemele HACCP (sistem de siguranta a alimentelor) si ISO 22000 implementate la Selgros asigura si garanteaza siguranta alimentelor si calitatea acestora. Fiecare lot livrat este atent verificat si, in cazul in care sunt constatate nonconformitati, este returnat la furnizor sau trimis unitatilor abilitate", transmit oficialii Selgros.

In luna septembrie, compania Selgros a refuzat in mai multe magazine livrari de la furnizorul Avicola Calarasi din cauza aspectului si calitatii necorespunzatoare. In data de 11.09.2013 magazinul Selgros din Braila a trimis direct la distrugere o cantitate importanta de carne de pasare de la Avicola Calarasi.

Data fiind situatia furnizorului Avicola Calarasi, compania Selgros a decis retragerea tuturor produselor livrate de catre acesta din magazine si stoparea oricaror livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei. Aceasta masura a fost luata pentru a garanta tuturor clientilor Selgros calitatea si siguranta alimentelor comercializate.

Citeste si:
De unde si-au luat numele cartierele bucurestene?
Istoric: Multe cartiere...

Avicola Calarasi, una dintre firmele implicate in dosarul de evaziune fiscala de peste 50 de milioane de euro a livrat unui lant de hypermarketuri "cantitati importante" de carne alterata, adusa in paleti in care erau si "excremente de rozatoare", aspect sesizat de comerciant, conform referatului procurorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romanii de la DocProcess deschid birou la Brasov