Peste 1.000 de membri ai Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" picheteaza luni sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii si deputatii sa aloce sase la suta din PIB pentru invatamant, potrivit Mediafax.

Actiunea de protest, care are sloganul "Alocati sase la suta din PIB pentru educatie! Daca nu acum, atunci cand?", va incepe la ora 11.00, la intrarea Izvor.

Pe langa solicitarea de acordare a sase la suta din PIB, sindicalistii cer modificarea Legii educatiei nationale, o lege speciala pentru salarizarea personalului din invatamant (didactic, didactic auxiliar si nedidactic), debirocratizarea actului educational, depolitizarea sistemului de invatamant preuniversitar si deblocarea reala a posturilor didactice auxiliare si nedidactice.

"Pot sa spun ca actualul Guvern a avut cea mai lunga perioada de pace sociala. Am tot sperat ca promisiunile facute, inainte de alegeri, vor fi materializate. Nu pot sa neg redeschiderea dialogului social si rezolvarea unor probleme din sistemul educational. Totusi, revendicarile principale nu si-au gasit inca solutii. Ne dorim ca prin acest pichet sa le aratam politicienilor ca, daca pe ei nu ii intereseaza ce se intampla cu cei peste 3,5 milioane de elevi si peste 350.000 de angajati din invatamant, pe noi ne intereseaza", a declarat liderul sindical Marius Nistor.

Federatia sindicala informeaza ca astfel de actiuni vor continua si vor putea culmina, daca cererile lor nu vor fi rezolvate, cu blocarea anului scolar.

Si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat ca peste 10.000 de dascali vor iesi in strada, la 6 noiembrie, pentru un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars pana in Piata Constitutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri