18 Noiembrie 2013

Taifunul Haiyan din Filipine a bagat in pamant 3.621 de oameni



Taifunul Haiyan, care a devastat centrul Filipinelor, s-a soldat cu 3.621 de morti, a anuntat vineri Consiliul national pentru reducerea si gestionarea catastrofelor naturale, revizuind in crestere un bilant precedent de 2.360 de morti, relateaza AFP, scrie Mediafax.

Totodata, 1.140 de persoane sunt date disparute, a precizat pentru AFP Reynaldo Balido, purtatorul de cuvant al acestui organism guvernamental, in timp ce ONU a avansat, vineri dimineata, dupa o saptamana de la trecerea taifunului, bilantul de 4.460 de morti.

"La 13 noiembrie, guvernul a raportat ca 4.460 de persoane au murit", a declarat Biroul coordonarii afacerilor umanitare al Natiunilor Unite (OCHA).

Intrebata asupra sursei acestei cifre, purtatoarea de cuvant a OCHA, Orla Fagan, a precizat ca ONU a primit-o de la unitatea operationala regionala a Consiliului national pentru reducerea si gestionarea catastrofelor naturale.

Insa purtatorul de cuvant al acestui organism, Reynaldo Balido, a insistat ca bilantul oficial este inca 2.360 de morti. Intrebat in legatura cu cifra transmisa de ONU, acesta a spus ca "nu este adevarata".



Citeste si