Premierul a analizat o serie de masuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranti in Marea Britanie, inclusiv cresterea perioadei de timp dintre sosirea in tara si momentul in care acestia pot cere ajutoare sociale.

Consilierii lui Cameron au dezmintit sugestiile care afirma ca aceasta perioada ar putea fi extinsa de la trei luni la un an, dar au confirmat ca se are in vedere inasprirea acestor norme.

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse in proiectul de lege guvernamental privind imigratia, in timp ce altele ar putea sa fie integrate renegocierii legilor UE, propusa de Cameron inainte de referendumul planificat pentru 2017.

Citeste si:

Alistair Carmichael, secretarul scotian liberal-democrat, a fost de acord ca sunt necesare "acorduri de tranzitie robuste" dar a precizat ca partidul sau nu vrea sa puna Marea Britanie "de partea gresita a restului Uniunii Europene".

Comisia Europeana a acuzat conservatorii ca nu ofera nicio dovada ca imigrantii din cadrul UE sunt implicati in "turismul pentru beneficii sociale", insistand ca acestia platesc mai multe taxe la bugetul britanic decat incaseaza prin beneficii sociale.