Liderul PDL Theodor Stolojan sustine ca afirmatia lui Liviu Voinea potrivit careia acciza suplimentara pe benzina a fost introdusa pentru evitarea deflatiei confirma ca pentru un Guvern socialist orice argument, oricat de hilar, este bun pentru a justifica marirea impozitelor si taxelor.

"Ii reamintim domnului Voinea ca deflatia este un proces cumulativ, de descrestere a preturilor, salariilor si productiei, alimentat de lipsa de incredere a investitorilor si de asteptarile negative ale populatiei. Or aceasta situatie nu este cazul Romaniei, unde bugetul socialist pe anul viitor a fost prezentat ca fiind fundamentat si pe cresteri de salarii si pe cresteri pe productie si pe cresteri de preturi. Declaratia ministrului USL Voinea nu confirma decat ca pentru un Guvern socialist orice argument, oricat de hilar, este bun pentru a justifica marirea impozitelor si taxelor", a declarat Stolojan, pentru Mediafax.

Stolojan a mai spus ca si liderul PNL Crin Antonescu a anuntat, pe 4 noiembrie, ca acciza suplimentara de 7 centi pe litru de carburant nu este un impozit si deci nu mareste povara fiscala.

Fostul premier a mentionat, ironic, ca afirmatia liberalului arata "o intelegere «profunda»" a acestuia asupra ceea ce inseamna acciza.

"Va trebui sa nu vorbeasca (Crin Antonesu n.r.) despre ceea ce nu stie", a adaugat Stolojan.

Cresterea accizei la carburanti a fost o masura pentru evitarea deflatiei, al carei pericol este mai mare decat cel al unei usoare cresteri a inflatiei intrucat din deflatie nu se iese, generand somaj si recesiune, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dupa un forum economic.

"Deflatia este un pericol real, nu doar pentru Romania, toata Europa este in pragul deflatiei, Europa isi pune problema deflatiei incepand cu Germania. Din deflatie nu se iese, Japoniei i-a luat 20 de ani sa iasa din deflatie si apoi a venit peste ea criza globala. E mai periculoasa decat inflatia", a afirmat Voinea dupa Forumul Economic si Comercial China - Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri