Trei sferturi dintre romani se declara de acord cu unirea Republicii Moldova cu Romania, iar 63% dintre ei au o parere pozitiva despre declaratia presedintelui Traian Basescu in legatura cu acest demers, considerat de seful statului "urmatorul proiect politic" al tarii, arata un sondaj IRES, citat de Mediafax.

Agenda publica

Pe de alta parte, insa, aproape o treime dintre respondenti cred ca majoritatea cetatenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea tarii lor cu Romania, iar o cincime spun ca romanii nu sunt de acord cu aceasta unire, releva cercetarea realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Potrivit aceluiasi sondaj, 64% dintre romani au auzit despre declaratiile presedintelui Basescu potrivit carora "urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si UE, este unirea cu Republica Moldova", in legatura cu care doar 20% dintre respondenti au o parere proasta si foarte proasta.

De asemenea, peste 70% dintre respondenti sunt de acord cu declaratia sefului statului conform careia "acum e oportun sa o spunem, avem acest obiectiv, daca vor vrea moldovenii, am spus-o la Chisinau. Sunt convins ca daca la Chisinau va exista un interes unionist, Romania va spune da".

Cercetarea a fost realizata vineri, pe un esantion de 1.132 persoane cu varsta de minimum 18 ani, eroarea maxima tolerata fiind de ± 3 %.

Acelasi sondaj a evaluat perceptia publica legata de Ziua Nationala a Romaniei, dar si de Summit-ul China-Europa Centrala si de Est, desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti.

Romanii spun ca sunt patrioti: cati arboreaza steagul Romaniei de Ziua Nationala

Sursa foto: http://www.moldova.md/md/start/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri