Potrivit publicatiei, sefii consiliilor locale din Westminster, Birmingham, Nottingham, Southampton si Slough cer in aceasta scrisoare ca cersetorii sa poata fi arestati si indepartati de pe strazi. Ei avertizeaza, in scrisoarea trimisa secretarului de stat Norman Baker de la Ministerul de Interne, asupra "cersitului agresiv, profesionalizat", care planeaza "incomod sau, poate, convenabil, intre un comportament puternic antisocial si infractionalitatea marunta".

Semnatarii solicita inasprirea prevederilor unui proiect de lege (Antisocial Behaviour, Crime and Policing Bill), astfel incat cersetorii sa fie arestati daca ignora in mod repetat un nou tip de ordin administrativ privind linistea si ordinea publice (Injunction to Prevent Nuisance and Annoyance).

In opinia lor, aceasta ultima noua masura, care va inlocui ordinul civil emis impotriva unei persoane despre care exista dovezi ca s-a implicat intr-un comportament antisocial (Antisocial Behaviour Orders), "va latra, dar nu va musca".

Potrivit publicatiei, scrisoarea a fost redactata in urma unor dificultati intampinate de catre unele municipalitati londoneze cu grupari de imigranti est-europeni si a fost semnata atat de sefii celor cinci consilii, cat si de catre comisarul de politie din West Midlands, Bob Jones.

Citeste si:

"Nu suntem preocupati de oamenii care muncesc din Romania si Bulgaria. Suntem ingrijorati de bandele de cersetori care vor veni aici dupa bani. Vor incepe in centrul Londrei si apoi se vor raspandi catre Birmingham, Manchester, Leeds si alte orase", a declarat consiliera din Westminster Nickie Aitken, adaugand ca in prezent acestia nu pot fi arestati.

"Repercusiunile infractiunilor asociate noilor valuri de imigranti est-europeni si persoane fara adapost se extinde deja in Londra", a declarat Susan Hall, conducatoarea conservatorilor din cadrul Consiliului Harrow, in nordul Londrei, care a adaugat ca "acestia ne-au atacat deja targul de Craciun sambata".

Scrisoarea apare in contextul in care premierul britanic David Cameron a anuntat saptamana trecuta masuri care vizeaza sa faca Marea Britanie mai putin atractiva pentru cetatenii UE, inclusiv o serie de restrictii asupra cererilor de prestatii sociale si interdictia de a reveni in tara, timp de un an, impusa oricarui imigrant prins cersind.