Un aflux de imigranti romani si bulgari in Uniunea Europeana a avut deja loc, scrie miercuri pagina electronica belgiana a publicatiei Nord Eclair, care se intreaba daca acestia vor invada UE in contextul anularii la 1 ianuarie a restrictiilor ce ele sunt impuse pe piata muncii in blocul european, scrie Mediafax.

Peste trei milioane de romani, dintr-o populatie de 21 de milioane, au plecat deja in alte state membre ale Uniunii Europene, scrie site-ul, care a facut referire la un dosar publicat miercuri in editiile tiparite cu privire la acest subiect. Totodata, a citat o declaratie din februarie a premierului roman, care raspundea astfel temerilor mai multor tari care se asteptau la o migrare masiva de la 1 ianuarie 2014.

Temerile reapar odata cu apropierea datei, subliniaza NordEclair.be, citand cazurile Marii Britanii si dreptei din Franta aflate in campanie pentru alegerile municipale si cele de anul viitor.

Britanicii s-au confruntat cu un val urias dinspre Europa de Est dupa extinderea UE in 2004, noteaza site-ul, precizand ca aproximativ o jumatate de milion de polonezi s-au instalat in mai putin de zece ani in Marea Britanie.

Potrivit NordEclair.be, in 2012, in Belgia erau detasati 28.000 de romani si 5.800 de bulgari, dar si 93.000 de olandezi si 39.000 de germani. Acest sistem legal s-a confruntat cu o serie de derapaje antrenand concurenta neloiala, iar Guvernul belgian a anuntat vineri masuri de lupta impotriva acestor fraude.

Citeste si:
Cum vrea UE sa compenseze scaderea veniturilor dupa Brexit
Cum vrea UE sa compenseze...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cum explica ANOFM faptul ca doar 200 de someri au gasit un job in strainatate
Setari Cookie-uri