Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa semnarea in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Africii de Sud, ca probabil ca ne va mai trebui un al doilea Mandela, pentru concilirea intre religii, dar exista riscul ca acesta sa fie irepetabil, scrie Mediafax.

"Mandela este un simbol, despre el nu putem spune «a fost un simbol». A avut capacitatea ca dupa 27 de ani de puscarie sa fie bun, sa concilieze albii cu negrii in Africa de Sud si sa dea tarii o perspectiva democratica. Cred ca ceea ce Mandela a facut in Africa de Sud este irepetabil. Asa ceva nu s-a intamplat in istoria lumii, ca un om haituit sa poata sa aduca pacea fara violenta si intr-un sistem democratic", a spus seful statului dupa semnarea in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Africii de Sud, in memoria lui Nelson Mandela.

Presedintele a aratat ca ar trebui sa existe un al doilea Mandela, pentru concilierea intre religii.

"Probabil ca ne va mai trebui un al doilea Mandela, pentru concilirea intre religii. Numai ca riscul pe care il avem este ca Mandela sa fie irepetabil. Ar fi bine sa mai avem un Mandela care sa concilieze crestinismul cu islamismul, spre exemplu. Multe razboaie ar putea fi evitate. Din pacate, un al doilea inca nu a aparut", a spus presedintele Traian Basescu.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a incetat din viata, joi seara, la varsta de 95 de ani.

Citeste si:
Basescu: Scutul de la Deveselu a devenit mai actual ca oricand
Traian Basescu: In momentul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
O adolescenta rapita a fost salvata cu ajutorul aplicatiei Snapchat