Deputatul PSD Nicolae Vasilescu, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, intentiona sa plece cu avionul in China, insa de pe Aeroportul "Henri Coanda" s-a intors acasa, marti noapte, fiind anuntat de sotie ca este cautat de politisti, au declarat oficiali din Politia Capitalei, scrie Mediafax.

Politistii Biroului Urmariri au primit marti, in jurul orei 20.00, mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea emis pe numele lui Nicolae Vasilescu. In jurul orei 02.00, politistii au ajuns acasa la Nicolae Vasilescu, unde se afla numai sotia deputatului. Aceasta l-a sunat pe telefonul mobil si l-a anuntat ca este cautat de politisti, iar Vasilescu i-a comunicat ca ajunge acasa "in cinci minute", au spus sursele citate.

Deputatul le-a spus politistilor ca se afla pe Aeroportul "Henri Coanda" pentru ca urma sa plece in China si facuse inclusiv check-in-ul. Vasilescu a mai spus ca aflase de la avocatul sau ca a fost condamnat la o pedeapsa cu executare si ca, la momentul la care a fost sunat de sotie, se afla deja in drum spre acasa, au precizat oficiali din Politia Capitalei.

Initial, surse din Politie au spus ca deputatul PSD Nicolae Vasilescu a fost prins, in noaptea de marti spre miercuri, pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, dupa ce politistii l-au cautat si nu l-au gasit la domiciliu.

Deputatul Nicolae Vasilescu a fost condamnat definitiv, marti, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Vasilescu nu va avea dreptul de a alege si de a fi ales si nici dreptul de a ocupa o functie publica, pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei, potrivit deciziei instantei.

Judecatorii instantei supreme i-au condamnat, in acelasi dosar, pe Lupsa Realini, component al trupei Gaz pe Foc, la doi ani de inchisoare cu executare si pe Eugeniu Mija la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, ambii pentru trafic de influenta.

Oficiali din Politie au precizat ca Lupsa Realini si Eugeniu Mija au fost incarcerati, in urma deciziei instantei supreme.

In martie 2012, Nicolae Vasile, atunci sef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputatilor, Lupsa Realini si Eugeniu Mija au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in cursul lunii noiembrie 2011, Eugeniu Mija, Realini Lupsa si Nicolae Vasilescu au pretins de la reprezentantul legal al unor societati comerciale (denuntator) suma de 2.000.000 de lei, reprezentand 40 la suta din valoarea totala a unor lucrari de constructii efectuate in anii 2008 si 2009 de firmele denuntatorului in beneficiul a cinci primarii din judetul Constanta.

"Banii au fost pretinsi pentru ca inculpatii sa intervina pe langa persoane cu functii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Constanta si pe care sa ii determine sa dispuna achitarea catre firmele denuntatorului a datoriei primariilor respective, in suma totala de 5.000.000 RON. Suma de 2.000.000 RON urma a fi impartita intre cei trei inculpati dupa recuperarea efectiva si in transe a datoriilor respective", au scris procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au mai aratat ca, in 10 ianuarie 2012, Eugeniu Mija a pretins de la denuntator 20.000 de euro, suma pe care ulterior a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe langa presedintele Consiliului Judetean Constanta si pentru a-l determina pe acesta sa deblocheze fondurile necesare achitarii acelorasi datorii catre firmele denuntatorului. In 6 februarie 2012, Eugeniu Mija a primit de la denuntator suma de 15.000 de euro, fiind prins in flagrant.

Dosarul a fost, initial, trimis spre judecare Tribunalului Constanta. Ulterior, Vasilescu a castigat un mandat de deputat, astfel ca instanta constanteana a decis declinarea competentei in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Dosarul a ajuns astfel sa fie judecat de Completul de trei judecatori al ICCJ, care a decis, in 2 iulie, achitarea lui Nicolae Vasilescu. Procurorii anticoruptie au contestat aceasta sentinta la Completul de cinci judecatori de la instanta suprema, care a decis, marti, admiterea recursului DNA si condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare a deputatului Vasilescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri