Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretele prin care ia act de demisia lui Daniel Barbu din functia de ministru al Culturii si de numire in locul acestuia a lui Gigel Stirbu, care va depune juramantul la ora 16.00, scrie Mediafax.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat marti Decretul prin care se ia act de demisia lui Daniel-Constantin Barbu, ministrul Culturii, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, seful statului a semnat marti Decretul prin care este numit Gigel-Sorinel Stirbu in functia de ministru al Culturii.

Totodata, Presedintia a anuntat ca ceremonia depunerii juramantului de catre Gigel Stirbu va avea loc la ora 16.00, la Palatul Cotroceni. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca va trimite in cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea sefiei Ministerului Culturii de catre liberalul Gigel Stirbu.

"Am discutat cu domnia sa (Gigel Stirbu, n.r.) despre ce doreste sa faca la Minister si o sa fac propunerea presedintelui", a declarat Ponta. El a fost intrebat cand va transmite la Cotroceni propunerea cu Gigel Stirbu pentru portofoliul Culturii. "Asta seara o sa trimit propunerea", a replicat premierul.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce fostul ministru al Culturii si-a dat demisia din aceata functie, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul ca a primit aceasta demisie, dar ea nu a fost trimisa si spre Administratia Prezidentiala, motivandu-se faptul ca se doreste ca aceasta demisie sa fie insotita si de propunerea pentru acest minister.

Citeste si:
Basescu propune reducerea "consistenta" a personalului bugetar
Basescu propune mai multe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Setari Cookie-uri