Ministerul Sanatatii propune prelungirea cu sase luni, respectiv pana in 30 iunie 2014, a interdictiei de a exporta medicamentele cu risc sa nu fie gasite pe piata, printre acestea fiind produse pentru tratarea cancerului si a hepatitei.

La 8 aprilie 2013, in Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 456/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionare de care beneficiaza asiguratii in sistemul de asigurari sociale de sanatate si a unei masuri pentru asigurarea acestora pe piata din Romania, scrie Mediafax.

Masura mentionata in acel ordin a avut drept scop asigurarea accesului pacientilor romani la tratament, obligand distribuitorii engros de medicamente sa asigurare stocuri adecvate si continue din aceste produse.

Pentru a preintampina aparitia unor noi discontinuitati in aprovizionarea cu medicamentele din lista, Ministerul Sanatatii a hotarat prorogarea termenului de instituire a masurii suspendarii temporare a distributiei medicamentelor din 31 decembrie 2013, pana in 30 iunie 2014, conform unui proiect de act normativ lansat vineri in dezbatere publica.

Lista privind restrictia la export cuprinde 24 de produse, printre care medicamente indicate pentru tratamentul cancerului, al hepatitei B cronice la pacientii adulti cu boala hepatica compensata, precum si pentru tratamentul hepatitei C cronice.

Citeste si:
62% dintre români se tratează corect cu medicamente eliberate fără...
62% dintre români își...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Îngrijorător! 7 din 10 români se tratează de boli cu informaţii de pe Internet
Setari Cookie-uri