USL are in continuare o sansa de supravietuire, dar este "ultimul tren", daca Uniunea nu va functiona mai departe, social-democratii vor trebui sa caute alte "formule", alte "solutii", a declarat senatorul PSD Mircea Geoana.

"Trebuie sa dam o sansa - poate ultima sansa - USL-ului sa continue (…) Cred ca urmatoarele cateva luni, probabil pana in apropierea alegerilor europarlamentare, vor fi decisive pentru acest proiect politic", a spus Geoana, fost presedinte ale PSD, potrivit Mediafax.

El a precizat ca "prima preferinta" a PSD e ca USL sa ramana unit.

"Prima noastra preferinta ca PSD e sa tinem USL impreuna. (…) Dar daca nu merge si nu merge, va trebui sa cautam alte formule, pentru ca pe mine ma intereseaza mai mult decat sigla USL daca guvernarea este stabila, daca majoritatea functioneaza", a apreciat Geoana.

El a pledat pentru un efort comun al PSD si PNL in sensul de a repune USL pe un drum al functionalitatii.

Citeste si:
Orban: Comarnic-Brasov, gata in cinci ani, daca ramanem la guvernare
Premierul Ludovic Orban spune...

"Cred ca acest proiect are in continuare o sansa de supravietuire, dar este ultimul tren. Daca acest ultim tren nu va fi folosit de catre colegii nostri liberali si nu vor intelege ca impreuna suntem mai puternici, va trebui sa gasim alte solutii si intotdeuna intr-un Parlament atat de fluid ce cel pe care il avem in acest moment, solutii se pot gasi, dar nu este prima noastra preferinta, este ultima nostra solutie si o vom folosi doar ca instrument de ultim resort", a estimat senatorul PSD.

Geoana a mai spus ca se poate guverna si cu majoritati mai mici de 70%, cat are USL.

"Nu e obligatoriu sa ai 70%! Noi am guvernat in anii 2001-2004, guvernarea PSD de atunci, cu Guvern minoritar cu sustinere din Parlament. Si a mers ceas. Au fost patru ani de zile in care nu a fost vreo sincopa in Parlament cu privire la legislatie. Se poate guverna si cu majoritati mai mici", a amintit Geoana.

Senatorul PSD a precizat ca nu este nevoie de purtator de cuvant la USL, asa cum a afirmat presedintele PNL Crin Antonescu, ci de un mecanism de solutionare a diferendelor de opinie.

Citeste si:
2019 nu a fost atat de rau: Iata stirile pozitive ale anului
2019 nu a fost atat de rau:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Serban Nicolae si-a secretizat sursa a 260.000 de euro
Setari Cookie-uri