Romania se afla pe locul 10 in topul tarilor europene cu cea mai scazuta speranta de viata pentru persoanele nascute anul trecut. Asta este concluzia unui studiu realizat la nivel global, potrivit The Telegraph.

Astfel, in Romania speranta de viata este ridicata la 74 de ani, ceea ce plaseaza tara noastra la 37 de locuri distanta de Monaco, statul cu cea mai buna speranta de viata, de 90 de ani. Chiar si asa, Romania este pe acelasi loc cu Bulgaria si Estonia, dar a intrecut Letonia (73 ani), Turcia (73 ani), Belarus (72), Groenlanda (72 ani), Rusia (70 ani), Moldova (70 ani) si Ucraina (69 ani).

In fata Romaniei, sunt plasate vecinele Serbia si Ungaria si, in principal, statele occidentale. Studiul vorbeste despre varsta medie pe care o poate atinge o persoana nascuta in 2013, daca rata mortalitatii pentru fiecare varsta ramane constanta in viitor.

Europa, Asia si continentele americane sunt locurile cu cea mai mare speranta de viata din lume. In 22 de tari europene speranta de viata este estimata la peste 80 de ani, iar in statele americane in jur de 70 de ani.

Cea mai scazut speranta de viata este in Africa. Aici, putine tari vor atinge 60 de ani, ceea ce inseamna ca in Uganda si Nigeria oamenii ar trai pana la 54, respectiv 52 de ani, iar in Africa de Sud speranta de viata este de 49 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri