Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 din Capitala a hotarat demiterea invatatoarei Dana Blandu, acuzata ca a cerut bani parintilor copiilor din clasa ei, pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii de invatamant.

Potrivit unor surse din cadrul Scolii nr. 10, Consiliul de Administratie a hotarat demiterea invatatoarei Dana Blandu, pentru abateri grave, scrie Mediafax.

In urma cu o zi, inspectorul scolar general al Capitalei, Constantin Traistaru, a anuntat ca ISMB i-a suspendat contractul de detasare pe functie a directoarei de la Scoala 10, dupa ce aceasta formulase o solicitare in acest sens.
Inspectorul general a precizat ca directoarea Camelia Fercu va prezida sedinta Consiliului de Administratie de vineri, mandatul ei la conducerea scolii urmand sa se incheie luni, 13 ianuarie.

ISMB s-a autosesizat, la sfarsitul anului trecut, in cazul invatatoarei Dana Blandu, de la Scoala nr. 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii. Cercetarile inspectoratului in acest caz au inceput in 6 ianuarie, intrucat personalul din scoala a fost liber in vacanta de sarbatori, iar angajatii nu

puteau fi chemati la serviciu din concediu, conform legii.
Totodata, ISMB a sesizat, in 30 decembrie, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in legatura cu presupuse fapte penale savarsite de invatatoarea Dana Blandu.

Reprezentantii ISMB declarau atunci ca aspectele penale in acest caz vor fi analizate de catre Parchet, iar cele administrative, de catre unitatea de invatamant.

Dosarul inregistrat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2 a fost trimis, miercuri, de procurori la Sectia 6 Politie. Anchetatorii care fac cercetari in acest caz pentru primire de foloase necuvenite.

Politistii Sectiei 6 vor audia aproximativ 20 de parinti ai copiilor din clasa invatatoarei de la Scoala 10 din Capitala, acuzata ca cerea bani de cadouri de la parinti, potrivit unor surse din Politie.

Conform surselor citate, la sediul Sectiei 6 Politie vor fi chemati pentru audieri, in zile urmatoarele, aproximativ 20 de parinti, pentru ca, in urma discutiilor cu acestia, anchetatorii sa stabileasca daca invatatoarea Dana Blandu, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai Scolii nr. 10 "Maria Rosetti", ar fi primit astfel foloase necuvenite.

La sediul Sectiei 6 Politie a venit, vineri dimineata, mama unuia dintre elevii din clasa invatatoarei Dana Blandu, urmand ca, in aceeasi zi, in fata politistilor sa se prezinte si parintii altor doi copii.

Audierile la Sectia 6 Politie au inceput joi, cand au fost sa dea declaratii femeia care a inregistrat-o pe invatatoare atunci cand cerea bani pentru cadouri si tatal altui copil.

Femeia a venit la politie de bunavoie, fara ca in prealabil sa fie citata, dupa ce, joi, politisti ai Sectiei 6 au mers la domiciliul acesteia si i-au cerut sa puna la dispozitia anchetatorilor inregistrarile video si audio pe care le avea cu invatatoarea Dana Blandu.

Celalalt parinte care a fost, joi, la Sectia 6 Politie, le-a povestit anchetatorilor cum cerea invatatoarea Dana Blandu sumele respective si cum sugera parintilor sa-si inscrie copiii la after school-ul ei.

Potrivit anchetatorilor, dupa ce vor fi audiati cei aproximativ 20 de parinti, va fi citata pentru a se prezenta la Sectia 6 Politie si invatatoarea Dana Blandu.

Anchetele in acest caz au inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe YouTube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si o invatatoare de la Scoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sarbatori.

Parintii ii reproseaza invatatoarei ca le cere prea multi bani, aceasta spunand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu.

Potrivit discutiei surprinse in inregistrarea video, invatatoarea le reproseaza parintilor ca nu au strans suficienti bani de cadouri: "Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi sa va invat!".

"Eu v-am intrebat: v-ati organizat? Este in politica romaneasca, balcanica, de sarbatori sa se ofere. Mi s-a spus ca aveti un buget de 50 de lei la patru oameni. Si am intrebat cui dati aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori si un director. Si cealalta directoare are bube? Si copiii nu saluta doctorul, femeile de serviciu?", le reproseaza invatatoarea parintilor.

Cand un parinte spune ca deja au dat 200 de lei in 26 noiembrie si sustine ca nu este normal sa dea 1.000 de lei ca vine Mosul, invatatoarea ii raspunde: "Bun, foarte bine, asta va reprezinta!".

Invatatoarea spune apoi ca de 50 de lei pot fi cumparate sticle cu bautura pentru paznici: "Cincizeci de lei de la Mos duceti spre cele sapte sticle de bautura pentru bodyguarzi. Sapte ori sapte sunt 49. Ce am cerut, fratele meu, ce am cerut?. Foarte bine, sapte lei pentru bodyguard nu e nicio problema. Un cadou pentru bodyguard este perfect la 10 lei. Dar ca sa ii dai secretarei scolii, bibliotecarei si informaticii ...".

Citeste si:

    Inrebata de un parinte de ce trebuie sa dea bani pentru bibliotecara si pentru informatica, invatatoarea ii raspunde: "Pentru ca este in comunitate, doamna".

    Atunci cand parintii ii spun ca nu pot da 500 de lei pentru cadouri, profesoara le raspunde: "Nu este problema mea! Pe mine nu ma incalzeste, nu primesc onoruri, nu ma muta de la tara, nu mi se intampla nimic. Copiii vostri insa o sa fie, in schimb, niste saraci in suflet! Pentru ca i-am vazut cum doreau sa se duca sa ofere".

    Invatatoarea le spune apoi ca "urmatoarea miscare este de Paste" si le recomanda sa se gandeasca pana atunci daca doresc sa se alinieze "unui sistem romanesc, balcanic, de stat".

    Aceasta a mai spus ca, nici cand avea "clasa de tigani", nu avea asa cadouri.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Social »



    Setari Cookie-uri