Victoria Nuland, asistent al secretarului de Stat al SUA, a catalogat drept "ingrijoratoare" provocarile politice la adresa independentei sistemului judiciar din Romania, indemnand toate partidele politice si cetatenii sa sustina independenta justitiei, conform Mediafax.

Oficialul american a indemnat toti romanii sa sustina independenta sistemului judiciar de interferentele politice, subliniind ca o justitie independenta si o presa libera sunt "esentiale" pentru o democratie puternica.

Adjunctul secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia al SUA a mai declarat sambata, ca o presa libera este esentiala pentru calitatea si integritatea democratiei, iar Washingtonul a sprijinit si va continua sa sprijine libertatea presei din Romania.

"Oriunde in lume SUA considera ca o presa libera este esentiala pentru calitatea si integritatea democratiei, o presa libera (permite) cetatenilor dintr-o tara sa inteleaga intr-un mod transparent ce fac alesii", a declarat Nuland, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii romani.

Diplomatul american a subliniat ca relatia dintre autoritati si media trebuie sa fie "deschisa, libera si transparenta".

Ne-am bucurat, am deschis...
Citeste si: Petrecerea s-a incheiat, cearta continua. Si cu Romania cum ramane?

"SUA au de mult timp un angajament aici privind sprijinirea mediei libere si vom continua sa facem asta", a mai spus Victoria Nuland, aflata intr-o vizita de doua zile in Romania, in cadrul unui turneu european.

Sursa foto: http://www.mae.ro/node/24090

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Iohannis: Titus Corlatean nu va fi ministru la nimic