Vicepremierul Liviu Dragnea va reprezenta Guvernul Romaniei la funeraliile fostului premier israelian Ariel Sharon, informeaza Executivul, citat de Mediafax.

Sicriul cu trupul lui Ariel Sharon va fi expus in Knesset, duminica, unde i se vor aduce omagii, iar funeraliile vor avea loc luni la ferma fostului premier israelian din Desertul Negev, unde este inmormantata si a doua sa sotie, Lili, de origine romana, decedata in anul 2000.

Luni dimineata, este programata o ceremonie oficiala in Knesset, la care vor fi prezenti premierul Benjamin Netanyahu, presedintele Shimon Peres, membri ai familiei lui Ariel Sharon, vicepresedintele SUA Joseph Biden, fostul premier britanic Tony Blair si delegatii diplomatice.

Dupa ceremonie, sicriul va fi transportat la ferma familiei Sharon - "Sycamore" ("Havat Shikmim"), situata in Desertul Negev, in sud-vestul Israelului, in apropiere de orasul Sderot si de nordul Fasiei Gaza. Funeraliile nationale, publice, sunt programate luni la ora 14.30 (14.30, ora Romaniei).

Ariel Sharon a decedat sambata, la varsta de 85 de ani. Starea de sanatate a lui Ariel Sharon se deteriorase in ultimele zile, fiind critica. Ariel Sharon, aflat in coma dupa un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era in stare foarte grava din 1 ianuarie 2014.

Premierul Viorica Dancila...
Citeste si: Premierul Dancila sustine ca va vota la referendumul de duminica


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Investigatie Recorder - Drumurile si hotia