Liderii USL au anuntat, intr-o conferinta de presa, ca alegerile prezidentiale vor avea loc pe 2 sau 9 noiembrie, pentru ca noul presedinte sa ocupe imediat functia dupa mandatul presedintelui Traian Basescu, care expira pe 21 decembrie 2014, transmite Realitatea TV.

Totodata, premierul Victor Ponta a reconfirmat candidatura lui Crin Antonescu la alegerile pentru noul presedinte. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa despre organizarea referendumului pentru Constitutie in acelasi timp cu alegerile europarlamentare, in luna mai.

Ponta a declarat si ca prioritatile parlamentare sunt „comisiile de la Nana cu terenul lui Traian Basescu”. Tot premierul a adaugat ca „USL nu a uitat nici de adversarul comun, regimul Basescu, nici de electorat” si ca USL vrea sa-l scoata pe Traian Basescu mai devreme cu 45 de zile din functia de presedinte.

In plus, Crin Antonescu a spus ca modificarea Constitutiei ramane o prioritate. „Practic, noi am incheiat procesul de modificare”, a adaugat Antonescu. USL a decis modificare Legii electorale, astfel incat numarul maxim de parlamentari sa fie de 300 in Camera Deputatilor si revenirea la formula proportionalitatii directe pentru alegerea deputatilor, adica la votul pe liste.

Carmen Dan: Au fost peste...
Citeste si: Carmen Dan: Au fost peste 9.200 de semnalari de vot multiplu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ponta se suceste: Vrea candidat comun PSD-ALDE-PRO Romania