Presedintele Basescu acuza lipsa de reactie la nivel european fata de riscurile in privinta independentei si suveranitatii R. Moldova. El a precizat ca Romania nu va ramane impasibila politic daca din Transnistria sau din zona gagauza vor porni provocari care sa intoarca Moldova din drumul spre UE, noteaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a spus, la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti, ca toti sustin suveranitatea Republicii Moldova, insa doar declarativ: "Toti sustinem declarativ suverantitatea Republicii Moldova, dar prea putini avem curaj sa vorbim despre ineficienta formatului 5+2, ca si despre incurajarile pe care le primesc gagauzii in sudul Republicii Moldova pentru a se autonomiza fata de Chisinau. Nu am vazut pozitii macar ale OSCE privind tratamentul scolilor romanesti din Transnistria".

"Vorbim toti de suveranitatea si independenta Republicii Moldova. Stim ca butoanele din Transnistria si din zona gagauza nu sunt la Chisinau si nu gasim inca mijloacele sa prevenim o intoarcere din drum a Republicii Moldova", a acuzat Traian Basescu, mentionand ca aceste precizari nu sunt in discursul sau pentru reuniunea cu diplomatii straini, dar ca nu poate sa nu fie sincer.

"Romania nu va putea ramane impasibila politic in cazul in care din Transnistria sau din zona gagauza vor porni provocari care sa aduca Republica Moldova in riscul de a-si intrerupe drumul european. Si vom face o oferta politica Republicii Moldova", a continuat Traian Basescu, aratand ca R. Moldova este o tara europeana, si nu una din Uniunea Euro-asiatica.

Citeste si:
Republica Moldova ar putea lua o pauza in colaborarea cu FMI
Republica Moldova ar putea...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si