Primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval, i-a avertizat pe directorii unitatilor de invatamant din oras ca isi vor pierde functiile daca vor mai fi solicitati bani sau bunuri parintilor, el spunand ca le-a atras atentia in mai multe randuri cu privire la incetarea unor astfel de practici.

Avertismentul a fost lansat de primarul din Vaslui dupa ce in ultima perioada a crescut numarul sesizarilor din partea parintilor care sustin ca sunt obligati sa cumpere diverse materiale pentru unitatile de invatamant, cum ar fi banci, videoproiectoare, perdele, hartie igienica, sapun sau servetele. Primarul Vasile Paval (foto) sustine ca le-a atras atentia in mai multe randuri directorilor unitatilor de invatamant sa solicite, prin referate, orice bun necesar pentru functionarea corespunzatoare a gradinitelor sau scolilor din municipiu, noteaza Mediafax.

"Sincer, nu pot sa-i inteleg de ce tot apeleaza la astfel de practici. Le-am tot scris directorilor, le-am spus si in sedinte, ultima chiar la sfarsitul anului trecut, sa faca referate daca au nevoie de ceva pentru unitatile de invatamant, pentru ca li se asigura finantarea pentru orice cheltuiala materiala. Copiii trebuie sa mearga la gradinita sau scoala sa invete carte, nu sa le tot ceara bani parintilor pentru tot felul de lucruri", a declarat, vineri, primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

El a avertizat ca se va ajunge la destituirea directorilor unitatilor de invatamant unde cadrele didactice vor mai solicita diverse bunuri sau bani de la parinti. "Am tot mers cu recomandari si atentionari, inclusiv prin reprezentantul primarului in Consiliul de Administratie, insa cred ca ajunge. Nu i-am lasat niciodata fara bani, asa ca, daca ne mai sunt semnalate astfel de cazuri, vom merge pana la inlocuirea directorului", a adaugat primarul Vasile Paval.

Conform reprezentantilor Primariei Vaslui, chletuielile municipalitatii pentru functionarea unitatilor de invatamant din municipiu se ridica la aproximativ cinci milioane de lei anual. Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui a anuntat, joi, ca declansat o ancheta in toate cele 160 de scoli cu personalitate juridica din judetul Vaslui privind colectarea de bani de la elevi pentru diverse achizitii, controalele fiind facute in urma unor reclamatii ale parintilor privind fondul clasei.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei sa finalizeze Codul de etica in invatamant si sa reglementeze problemele legate de fondul clasei si meditatii, spunand ca vrea sa opreasca abuzurile din sistem si ca este dispus sa sprijine verificarile si cu inspectorii Corpului sau de Control.

Codul de etica va fi redactat dupa ce Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, in 10 ianuarie, desfacerea disciplinara a contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai scolii. De asemenea, scoala a decis si sesizarea Parchetului in cazul invatatoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost savarsite de Dana Blandu, anchetatorii urmand sa stabileasca daca aceasta a primit in acest fel foloase necuvenite.

In ultimele zile, dupa incidentul de la Scoala nr. 10, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a primit mai multe sesizari privind colecte de bani in scoli si de luni a inceput cercetari vizand fondul clasei in alte trei unitati de invatamant, respectiv Scoala Gimnaziala "Sfantul Andrei", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" si Colegiul Economic "Costin C. Kiritescu".

Un alt caz a fost sesizat la Sectia 6 Politie din Capitala. Tatal unui copil care invata la Scoala Centrala s-a prezentat la Sectia 6 si le-a spus politistilor ca invatatoarea a amenajat in clasa un loc la perete unde copiii pedepsiti sunt umiliti, fiind pusi sa dea cu capul. Barbatul a precizat ca cel putin doi elevi au fost pusi in aceasta situatie, potrivit unor surse din Politia Capitalei. Acesta a mai reclamat si ca elevii sunt obligati sa plateasca taxe pentru participarea la diverse concursuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri