Cooperarea in domeniul antiterorist intre Romania si Israel prezinta un interes aparte, drept pentru care o delegatie a SRI se afla in Israel, alaturi de delegatia prezidentiala, a declarat, potrivit Mediafax, presedintele Traian Basescu.

"Un interes aparte il prezinta cooperarea in domeniul antiterorist, motiv pentru care o delegatie a SRI se va afla in delegatia mea", a spus Basescu, in declaratia de presa sustinuta la Aeroportul "Henri Coanda".
El a precizat ca printre obiectivele discutiilor cu demnitarii si institutiile din Israel se vor numara si cooperarea pentru neproliferarea armamentelor nucleare, cooperarea in domeniul criminalitatii transfrontaliere, precum si cooperarea institutiilor romanesti in combaterea traficului de persoane si a traficului de droguri.
Basescu a precizat ca obiectivele vizitei in Israel sunt legate in primul rand de colaborarea bilaterala.
"Avem o colaborare consistenta atat din punct de vedere comercial, dar si al operatiunilor comune, fie ca vorbim de cooperare economica, in domeniul militar sau cooperare stiintifica", a spus seful statului.
El a mentionat faptul ca unul dintre obiectivele legate de cooperarea stiintifica priveste tranferul de tehnologie israeliana in domeniul medical, dar are in vedere, in acelasi timp, si invitarea specialistilor israelieni sa participe la proiectul laserului de la Magurele.
Basescu a spus ca Romania doreste extinderea cooperarii romano-israeliene in domeniul agriculturii si al industriei alimentare, un alt obiectiv constand in invitarea investitorilor israelieni sa isi mareasca participarea in economia romaneasca in domeniul industriei alimentare.
Presedintele Basescu se va afla luni si marti in vizite de stat in Israel si in Teritoriile Palestiniene.
Programul vizitei in Israel a sefului statului cuprinde intalniri cu presedintele Shimon Peres, cu premierul Benjamin Netanyahu, cu presedintele Knesset-ului, Yuli Edelstein, cu ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, dar si cu romanii din zona. Traian Basescu va vizita de asemenea Muzeul Holocaustului "Yad Vashem".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri