21 Ianuarie 2014

Efectul campaniei Gandul „DAILY FAIL”: plangere impotriva ziarului care a publicat articolul FALS privind invazia romanilor in Marea Britanie



Jurnalistul britanic Jon Danzig, impreuna cu care gandul a realizat ancheta in urma careia s-a descoperit ca mare parte dintr-un articol al Daily Mail despre invazia iminenta a romanilor si bulgarilor este fals, a decis sa depuna o plangere la adresa tabloidului britanic, potrivit Gandul.info.

Reclamatia va fi inaintata luni Press Complaints Commission (PCC), organismul de autoreglementare al presei scrise din Marea Britanie, invocandu-se incalcarea mai multor articole din codul de bune practici al editorilor britanici.

Mai mult, in perioada urmatoare, ar putea fi depusa inca o reclamatie, de aceasta data de o organizatie pro-europeana din Marea Britanie pe nume New Europeans, care le da posibilitatea romanilor si bulgarilor dornici sa faca acest lucru sa se afilieze, prin intermediul gandul, plangerii la adresa Daily Mail. Presedintele comitetului responsabil de codul editorilor din cadrul PCC este tocmai Paul Ducre, editorul Daily Mail.



Citeste si