Lipsa locurilor de munca pentru tineri reprezinta o problema exploziva, periculoasa si destabilizatoare pentru Europa, a declarat Angel Gurria, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), la reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial de la Davos.

"Problema este joburi, joburi, joburi. Din punct de vedere politic, nu exista vreo problema mai exploziva, mai periculoasa si mai destabilizatoare decat sa ai o intreaga generatie de tineri foarte frustrati", a afirmat Gurria intr-un interviu acordat Bloomberg la Davos, conform Mediafax.

El a adaugat ca problema inegalitatii sociale se numara printre printre temele majore de discutie ale liderilor politici si din mediul de afaceri prezenti la reuniunea de la Davos.

"Aceste diviziuni provin de pe piata muncii. Trebuie sa analizam cu foarte mare atentie piata muncii", a afirmat Gurria.
Referitor la avertismentele unor economisti privind riscul de deflatie in zona euro, reprezentantul OCDE a afirmat ca fenomenul nu reprezinta o amenintare imediata.

Zona euro a iesit in vara anului trecut din recesiune, dupa un an si jumatate, iar indicii increderii in economie au inregistrat in ultimele luni evolutii pozitive. Cu toate acestea, aparenta revenire a economiei europene nu a generat noi locuri de munca, somajul mentinandu-se la cote alarmante.

Citeste si:
Efectul somajului din zona euro: milioane de oameni au renuntat...
Efectul somajului din zona...

Somajul din zona euro se mentine la peste 12% incepand din vara anului trecut, atingand cote de peste 25% in Spania si Grecia, si mai mult de 15% in Portugalia.

Situatia este si mai grava in randul tinerilor sub 25 de ani, segment unde somajul este de aproape 25% la nivelul zonei euro si se apropie de 60% in Spania si Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si