Unsprezece localnici din Apuseni care au gasit victimele accidentului aviatic, intre care Argentin Todea, Gheorghe Trif si Gheorghe Giurgiu, cei care au ajuns primii la epava avionului, vor primi crucea arhiepiscopala, cea mai inalta distinctie acordata mirenilor de catre Arhiepiscopia de Alba Iulia, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, IPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis sa acorde localnicilor care au cautat si au gasit victimele avionului prabusit in Apuseni crucea arhiepiscopala pentru mireni, cea mai inalta distinctie pe care arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului. Potrivit surselor citate, in total vor primi distinctia 11 persoane, localnici din Horea care au participat la cautarea si gasirea victimelor avionului prabusit in zona.

Printre persoanele care vor primi distinctia se numara Argentin Todea, Gheorghe Trif si Gheorghe Giurgiu, localnicii care au ajuns primii la epava avionului, dar si secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, si padurarul Nicolae Onetiu. Toti cei care vor primi crucea arhiepiscopala sunt simpli localnici din Horea, Petreasa, Darlesti si Zanzesti.

Salvatorii vor primi distinctiile la Catedrala Reintregirii, la finalul liturghiei de duminica. De asemenea, in cadrul slujbei se va rosti o rugaciune de pomenire pentru pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion care si-au pierdut viata in accidentul aviatic. Totodata, IPS Irineu a transmis un mesaj de condoleante familiilor celor morti in accident si de "iubire frateasca si intarire" pentru supravietuitori.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Citeste si:
Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prabusit in Kazahstan
Un avion cu 100 de oameni la...

In urma accidentului au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Sursa foto: AGERPRES

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Un avion Boeing, operat de Ariana Airlines, s-a prabusit in Afganistan
Setari Cookie-uri