Deputatul Elena Udrea sustine ca pana la alegerile europarlamentare ar putea fi initiate discutii cu partenerii din opozitie pentru indentificarea celui mai bun candidat al dreptei la prezidentiale, pentru ca in turul doi "sa nu intre Crin Antonescu".

Intrebata cand ar putea fi stabilit candidatul partidului la prezidentiale, Elena Udrea a spus ca isi doreste ca toata dreapta politica romaneasca sa sustina un singur candidat in turul doi si acela sa fie al PMP, scrie Mediafax.

"Cred ca pana la europarlamentare vom avea posibilitatea si sa purtam discutii cu partenerii din opozitie, pentru a identifica cel mai bun candidat al spectrului politic de centru-dreapta pe care ar trebui sa il sustinem la prezidentiale. Imi doresc ca in turul doi sa intre candidatul PMP si nu Crin Antonescu. Eu nu imi doresc sa il sustin pe Antonescu la Presedintie, eu imi doresc ca toata dreapta politica romaneasca sa sustina un singur candidat in turul doi si acela sa fie al PMP. Dar daca, din pacate, vom continua sa ne certam intre noi, daca vom continua sa nu actionam uniti in toate partidele de opozitie din centru-dreapta, riscam sa ne trezim in situatia ca in turul doi sa-i avem candidati pe Ponta si Antonescu. Ar fi o situatie pe care nu o dorim si pe care incercam sa o evitam, sustinand unitatea celorlalte partide de centru-dreapta si sa gasim un candidat care sa il bata pe Antonescu in primul tur si sa intre in turul doi", a spus Udrea.

Intrebata de ce PMP nu il poate sustine pe candidatul anuntat al PDL la prezidentiale, Catalin Predoiu, Udrea a aratat ca partidul nu se cramponeaza in promovarea unui candidat care sa fie si membru al PMP.

"Cel care se va demonstra a fi cel mai bun candidat, acela va fi candidatul nostru. Ne-am dori sa fie membru al PMP, dar tocmai ce criticam orgoliile care opresc unitatea dreptei, deci nu ne cramponam in a promova un candidat care sa fie si membru al PMP. Ne-am dori sa fie asa, dar vom sustine cel mai bun, cel mai credibil, cu cele mai mari sanse de a castiga Presedintia", a afirmat Udrea.

Potrivit acesteia, alegerile europarlamentare vor arata care este liderul de centru-dreapta cu cea mai mare credibilitate si aderenta la electorat, iar de aceea, dupa europarlamentare, se va sti cu ce candidat se va merge in batalia pentru prezidentiale.

Elena Udrea a participat, sambata, la Turda, la lansarea filialelor PMP Turda si Campia Turzii, alaturi de lideri si parlamentari PMP, printre care Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Laura Bota, Clement Negruț, Florin Popescu, Florin Secara, Florin Gheorghe, Adrian Papahagi.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean declara, vineri, ca "daca dreapta nu are puterea sa se adune" nu are nicio sansa la alegerile prezidentiale si va fi "o jucarie pe care actuala putere o va manevra cum va dori si o va arunca la cosul de gunoi", dialogul depinzand de reprezentantii PDL si PMP.

Intrebat in ce masura mai este posibila unificarea dreptei in conditiile in care au plecat membri din PDL la Partidul Miscarea Populara, Ioan Oltean declara: "Este regretabil ca Miscarea Populara nu isi pune in aplicare ceea ce a hotarat, si anume sa construiasca un partid cu nehotarati, nu luand de la PDL, dar asta e viata in Romania".

Sursa foto: www.elenaudrea.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri