Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, raspunzand unei intrebari privind o posibila contaminare intentionata a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, ca a primit astfel de informatii si sesizat SRI.

Intrebat daca are informatii ca s-ar fi produs o contaminare intentionata a vaccinului antigripal produs la Institutul Cantacuzino, ministrul Eugen Nicolaescu a spus ca a primit asemenea informatii, "chiar din exteriorul institutului, pe diverse canale", scrie Mediafax.

"De exemplu ca, atunci cand a fost intrerupta activitatea, pentru ca s-au stricat doua centrifuge, care faceau amestecarea foarte buna a produselor din vaccin, cand s-a stat, o saptamana si jumatate, doua saptamani, atunci s-ar fi putut intampla ceva in acest sens", a precizat Eugen Nicolaescu.

Ministrul a adaugat ca alte persoane i-au spus ca fosta sefa de la laborator "a facut analizele cu superficialitate, pentru toate analizele, pentru fiecare lot in parte".

"Am informat SRI sa ne dea sprijin in acest sens", a mai spus Eugen Nicolaescu.

Citeste si:
Hackerii care au atacat spitalele romanesti, de origine chineza
SRI: Hackerii care au atacat...

Ministrul Sanatatii a declarat, vineri, ca sunt suspiciuni ca pe toata linia de fabricatie a vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino s-ar fi intamplat "lucruri cu rea-vointa", precizand ca au fost cerute informatii in acest sens de la alte organe abilitate ale statului.

Sursa foto: Fiola vaccin, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Pe 10 noiembrie, a doua transa de 500.000 de doze de vaccin antigripal