Oamenii de afaceri pot transmite un semnal de incredere si stabilitate de care Romania si regiunea au mare nevoie, chiar mai mult decat oamenii politici, pentru ca nu exista democratie si societate stabile decat acolo unde mediul de afaceri se dezvolta, a afirmat, marti, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Seful Executivului a facut aceasta declaratie in cadrul discursului pe care l-a sustinut la Forumul de afaceri Franta-Europa de Sud-Est, 2014. El le-a spus oamenilor de afaceri prezenti la lucrari ca intr-o lume deschisa nu se mai poate vorbi de "tara ta", ci trebuie privita regiunea in ansamblu.

"Trebuie sa te uiti si sa intelegi ca nu poate fi bogatie intr-o tara si saracie in tara de alaturi, ca nu poti sa oferi un model de succes - iata ce se intampla la granitele noastre - in primul rand pentru Moldova, dupa aceea pentru Ucraina, decat daca arati ca dezvoltarea economica, dreptatea sociala, legile democratice sunt in beneficiul cetatenilor din tarile care sunt in aceasta regiune. Din acest punct de vedere, nu cred ca exista o democratie stabila si o societate stabila decat acolo unde mediul de afaceri se dezvolta. Cred sincer ca dumneavoastra sunteti cei care puteti sa dati, mai mult chiar decat oamenii politici, semnalul de incredere, de stabilitate, de care Romania si regiunea au mare nevoie", a spus Ponta.

El a urat un an foarte bun tuturor companiilor si a exprimat o apreciere deosebita pentru companiile care-si achita obligatiile fiscale. "Vreau sa urez un an 2014 cat se poate de bun pentru toti cei care activeaza in domeniul de afaceri in Romania si in regiune, pentru toti cei care creaza locuri de munca, pentru toti cei care platesc taxe, in mod special - si aici apreciez in mod deosebit companiile care platesc si taxe, nu doar activeaza - pentru toti cei care au incredere in Romania, dar si in alte tari din regiune", a afirmat Ponta.

Seful Executivului le-a mai spus celor prezenti ca ambasadorul Frantei, Philippe Gustin, i-a comunicat ca, marti dimineata, un post TV francez important a difuzat un reportaj pozitiv despre Romania.

Citeste si:
Cinci calitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti sa avansezi
Cinci calitati pe care...

"Spunea domnul ambasador (...) ca astazi de dimineata, la una din televiziunile importante din Franta, era un reportaj despre Romania si, bineinteles, primul impuls a fost sa intreb daca era despre romi sau daca era despre ceva rau, si mi-a spus: <<Nu, e ceva de bine. Este vorba despre oameni de afaceri, proiecte de succes ale companiilor franceze in Romania>>. Si atunci, daca intr-adevar reusim sa schimbam chiar si in media ceva, inseamna ca schimbarea este de substanta", a mai spus premierul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Gabriela Firea și Victor Costache, program de testare pentru toți bucureștenii
Setari Cookie-uri