Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, ca discutiile PSD-PNL nu reprezinta negocieri pe functii, intrucat "in Guvern nu suntem la talcioc", el aratand ca premierul a propus o formula guvernamentala care include un vicepremier in plus si nu preluarea unei functii de la alt partid.

Intrebat ce concesii sunt dispusi sa faca social-democratii pentru a ajunge la un consens cu PNL in privinta restructurarii Guvernului, Dragnea a precizat: "Practic nu sunt negocieri, deci nu cred ca putem vorbi de concesii".

"Este vorba de un model guvernamental prezentat de primul-ministru, pentru ca din moment ce noi nu vrem sa luam vreo functie de la niciun partid, nu avem ce sa negociem, sa le spunem dati-ne noua o functie, vrem noi sa va dam alta functie. Nu am facut niciodata lucrul asta si nu o sa-l facem niciodata, pentru ca nu suntem in cadrul Guvernului la talcioc", a precizat Dragnea, conform Mediafax.

El a aratat ca Ponta a propus o formula guvernamentala, o arhitectura guvernamentala care contine inca un post de vicepremier. "Atata dezbatere si atata tensiune si atata patima din partea unora ca mai apare un post de viceprmeier... Dar de ce, Doamne iarta-ma? Atat timp cat nu se ia de la niciun partid...", a mai spus Dragnea.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri, el aratand ca, in caz contrar, se poate ajunge "la orice".

Citeste si:
USL ajunge la momentul ,,noi sau ei": ,,Se poate intampla orice"
USL ajunge la momentul ,,noi...

Intrebat daca actualul impas e suficient pentru ruperea USL, in cazul in care pana luni in USL nu se va ajunge la consens, Dragnea a raspuns: "Sper sa ajungem la un acord".

"Pana la urma, daca colegii de la PNL nu accepta propunerea premierului, propunerea noastra, inseamna ca ramanem cu aceasta structura a Guvernului si vor trebui sa propuna ministri pe actualele portofolii ministeriale. Daca nu o sa doreasca lucrul asta, sigur ca putem ajunge la orice. Eu sper sa nu ajungem acolo", a spus Dragnea. El a precizat ca acel post de vicepremier propus de Victor Ponta nu reprezinta un post al PSD sau un moft al PSD, formula guvernamentala avansata fiind una logica.

"Nu e vorba de un post al PSD sau vreun moft al PSD. Este o propunere logica a primului ministru. Sunt patru partide reprezentate in acest Guvern, sunt patru partide in coalitie, pentru care parlamentarii trebuie sa voteze cand mergem cu restructurarea Guvernului si e firesc ca in Guvern sa existe patru vicepremieri, cate unul pentru fiecare partid politic", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai declarat joi ca, daca PNL isi doreste sa rupa USL, atunci sa o faca mai repede, el aratand ca Guvernul trebuie sa inceapa sa refunctioneze.

Citeste si:
Ponta: Chitoiu a primit mandat politic sa finalizeze negocierile cu...
Ponta: Chitoiu a primit...

In acelasi timp, si Klaus Iohannis a avut o reactie dura la adresa PSD.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cronica unei destramari anuntate: ruperea USL intra pe linie dreapta