Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca PNL va trebui sa propuna ministri pe actuala structura a Guvernului daca refuza sa accepte propunerea avansata de premier privind cele patru posturi de vicepremieri, el aratand ca, in caz contrar, se poate ajunge "la orice".

Intrebat daca actualul impas e suficient pentru ruperea USL, in cazul in care pana luni in USL nu se va ajunge la consens, Dragnea a raspuns: "Sper sa ajungem la un acord".

"Pana la urma, daca colegii de la PNL nu accepta propunerea premierului, propunerea noastra, inseamna ca ramanem cu aceasta structura a Guvernului si vor trebui sa propuna ministri pe actualele portofolii ministeriale. Daca nu o sa doreasca lucrul asta, sigur ca putem ajunge la orice. Eu sper sa nu ajungem acolo", a spus Dragnea.

El a precizat ca acel post de vicepremier propus de Victor Ponta nu reprezinta un post al PSD sau un moft al PSD, formula guvernamentala avansata fiind una logica.

"Nu e vorba de un post al PSD sau vreun moft al PSD. Este o propunere logica a primului ministru. Sunt patru partide reprezentate in acest Guvern, sunt patru partide in coalitie, pentru care parlamentarii trebuie sa voteze cand mergem cu restructurarea Guvernului si e firesc ca in Guvern sa existe patru vicepremieri, cate unul pentru fiecare partid politic", a precizat Dragnea.

PSD trebuie sa aleaga intre noi si ei

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarant ca PNL nu accepta sa fie pus pe picior de egalitate cu PC, el afirmand: "PSD trebuie sa aleaga intre noi si ei".

"Din punctul nostru de vedere, e limpede: nu vrem nimic de la altii. Este o ecuatie simpla, clara, in care nu cerem nimic de la altii", a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax, referindu-se la stadiul negocierilor din USL.

El a mai spus este exclus ca PC sa aiba un vicepremier.

"PSD trebuie sa aleaga intre noi si ei. Nu acceptam ca PNL si PC sa fie pe picior de egalitate", a avertizat Iohannis.
El a mai spus ca PSD a venit la negocieri cu "pretentii care nu sunt chiar in regula".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri