Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele CE, Jose Barroso, ca faptul ca institutiile de la Bucuresti functioneaza il indreptateste sa solicite tarilor UE intrarea in Schengen. El a invocat si progresele mentionate in cel mai recent raport MCV.

"Din raportul MCV este evident ca institutiile statului roman responsabile de lupta anticoruptie au performante apreciate pozitiv de raportul MCV, si ma refer aici la Directia Nationala Anticoruptie, ICCJ, ANI, la alte curti decat ICCJ, la Curtea Constitutionala", a spus Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta impreuna cu Barroso, dupa intalnirea de la Bruxelles, potrivit Mediafax.

El a aratat ca faptul ca institutiile din Romania functioenaza il indreptateste, ca presedinte al Romaniei, sa solicite statelor membre dreptul Romaniei, prevazut in Tratat, de a intra in spatiul Schengen, atunci cand indeplineste conditiile.

"Este foarte adevarat ca Raportul MCV face referiri cu privire la abordarea politicienilor din Romani, in mod deosebit a Parlamentului, dar esenta realitatilor este modul cum functioneaza institutiile statului roman, iar functionarea acestor institutii ne indreptateste ca in acest an sa parcurgem prima etapa de integrare in spatiul Schengen", a mai aratat presedintele Traian Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri