Judecatorii Curtii Constitutionale au gasit 25 de elemente neconstitutionalitate in proiectul noii Constitutii elaborat de comisia parlamentara condusa de Crin Antonescu, potrivit unor surse din cadrul institutiei, scrie Mediafax.

Printre acestea se regasesc prevederile legate de traseimul politic, de atributiile presedintelui referitoare la desemnarea premierului si numirea ministrilor, precum si posibilitatea de a declara prin lege organica subdiviziuni ale regiunilor, noteaza gandul.info.

Judecatorii au dat deja votul in legatura cu decizia Curtii, urmand sa fie redactata minuta care va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a inceput vineri dezbaterea proiectului de modificare a Constitutiei.

La finalul reuniunii de sambata, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, declara ca fusesera analizate primele 102 articole, el precizand ca au fost gasite elemente de neconstitutionalitate la aproximativ 10 articole.

Articolul 152 al Constitutiei, referitor la "limitele revizuirii", stabileste, la alineatul 2, ca "nicio revizuire nu poate fi facuta daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri