Judecatorii Curtii Constitutionale au gasit 25 de elemente neconstitutionalitate in proiectul noii Constitutii elaborat de comisia parlamentara condusa de Crin Antonescu, potrivit unor surse din cadrul institutiei, scrie Mediafax.

Printre acestea se regasesc prevederile legate de traseimul politic, de atributiile presedintelui referitoare la desemnarea premierului si numirea ministrilor, precum si posibilitatea de a declara prin lege organica subdiviziuni ale regiunilor, noteaza gandul.info.

Judecatorii au dat deja votul in legatura cu decizia Curtii, urmand sa fie redactata minuta care va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a inceput vineri dezbaterea proiectului de modificare a Constitutiei.

La finalul reuniunii de sambata, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, declara ca fusesera analizate primele 102 articole, el precizand ca au fost gasite elemente de neconstitutionalitate la aproximativ 10 articole.

Citeste si:
Guvernul il da pe Iohannis pe mana Curtii Constitutionale
Guvernul a sesizat Curtea...

Articolul 152 al Constitutiei, referitor la "limitele revizuirii", stabileste, la alineatul 2, ca "nicio revizuire nu poate fi facuta daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora"


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dan Barna: Primul obiectiv este reforma constitutionala