Victor Ponta a spus ca, din punctul de vedere al USD, exista doua variante: ori se ramane pe formula Guvernului din 2012, ori se face o restructurare guvernamentala, pentru care insa nu exista deocamdata consens. Intalnirea liderilor USL a durat mai putin de o ora, scrie Mediafax.

Totodata, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca premierul Victor Ponta trebuie sa ia o decizie: ori face cele necesare pentru a continua guvernarea, "fie ia o alta decizie, pentru care este responsabil", liderul liberal aratand ca este necesar ca decizia sa fie luata.

Liderul PNL a precizat ca premierul trebuie sa ia cat mai repede o decizie in ceea ce priveste viitorul Cabinetului, existand doua variante din punctul sau de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu, impreuna cu reprezentanti ai conducerilor PSD si PNL, s-au intalnit luni, la ora 13.00.

Aceasta este prima intrevedere dupa sistarea, martea trecuta, a discutiilor privitoare la restructurarea Guvernului.
Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, declara, la finalul reuniunii de duminica de la sediul partidului, ca, pentru intalnirea de luni cu Victor Ponta, liderii liberali Crin Antonescu si Klaus Iohannis au primit "un mandat de fermitate", care inseamna respectarea cu strictete a protocolului USL.

"Maine (luni - n.r.), la intalnirea cu premierul Victor Ponta, copresedinte al USL, domnul presedinte Crin Antonescu si prim-vicepresedintele Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, un mandat care inseamna respectarea cu strictete a protocolului USL. PNL respecta si isi doreste sa faca parte din proiectul USL, asa cum a fost el votat si mandatat de cetateni, in alegerile din 2012", a declarat Pocora.

Citeste si:

In cele sase zile de criza nu a existat nicio intrevedere intre liderii PSD si PNL si, potrivit declaratiilor facute de acestia, nici macar o incercare de convocare a unei sedinte a USL, in conditiile in care fiecare dintre parti preciza ca asteapta un semn de la cealalta parte pentru a se reintalni.

Totodata, presedintele PNL Crin Antonescu a lipsit din tara in aceasta perioada, el aflandu-se intr-o vizita cu caracter privat in strainatate.

Drept urmare, atat Crin Antonescu, cat si Victor Ponta, dar si ceilalti reprezentanti ai PSD si PNL au comunicat in aceste sase zile prin intermediul presei, lansand acuze reciproce si invitandu-se unii pe altii la a spune de o maniera clara daca doresc ca USL sa continue sa existe.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat, vineri, ca a "ales" ca in 2014-2016 sa fie pastrata formula de succes USL, apreciind ca USL reprezinta cea mai buna formula de guvernare si ca USL poate oferi stabilitate politic si guvernamentala pentru perioada care urmeaza.

Ponta nu a precizat, insa, ca PSD ar renunta la propunerea de restructurare a Guevrnului care implica patru functii de vice-premier, una pentru fiecare partid component -PSD, PNL, UNPR si PC, in conditiile in care PNL se opune categoric infiintarii unei noi functii de vicepremier, care sa revina conservatorilor.

Sursa foto: AGERPRES FOTO