Republica Moldova se confrunta, in prezent, cu doua riscuri: Rusia si presedintele Traian Basescu, a declarat, luni, la Bucuresti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaratiile sefului statului privind unirea dintre Romania si tara vecina.

"Este foarte curios ca, in vremuri in care Moldova este in dificultate, el vrea, mai mult sau mai putin, sa inghita Moldova. In prezent, Moldova se confrunta cu doua riscuri, unul este Rusia, celalalt presedintele Basescu. Si asta e putin curios pentru presedintele unei tari vecine", a declarat Hannes Swoboda, la conferinta de lansare a proiectului "Relauching Europe", scrie Mediafax.

Intrebat de ce considera ca presedintele Basescu este un risc pentru tara vecina, Swoboda a precizat ca Republica Moldova are nevoie de "respectarea suveranitatii sale, de solidaritate impotriva presiunii rusesti care este vizibila din nou", iar astfel de declaratii pot fi interpretate ca fiind un indemn ca Moldova sa nu-si mentina suveranitatea si autonomia.

"Cred ca autoritatile moldovene, in special guvernul, sunt responsabile pentru viitorul tarii. Oferim Acordul de Asociere si Moldova vrea sa-l semneze si orice alte interventii inoportune, care creeaza probleme nu sunt binevenite. Si acesta cred c-ar trebui sa fie mesajul pe care Traian Basescu ar trebui sa-l respecte", a spus liderul Grupului S&D din Parlamentul European.

Acesta a dat exemplul unui proverb din limba germana. "Exista un proverb in germana: «A vorbi este de argint, a tacea este de aur». Multi oameni prefera aurul, dar domnul Basescu prefera argintul. Cred ca moldovenii ar prefera si ei aurul", a conchis Hannes Swoboda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri